U Ficleku ćete dobiti besplatni ručak ako donesete vintage tanjur

U Ficleku ćete dobiti besplatni ručak
ako donesete vintage tanjur

Autentična zagrebačka gostionica Ficlek, koja se simbolično smjestila ispod Dolca u blizini katedrale, mjesto je koje pruža cjelokupno gastro iskustvo svakom gostu. Nakon pola godine postojanja, Ficlek se već isprofilirao kao kultno zagrebačko mjesto za pokoji zalogaj uz piće, samo piće, rani ili obiteljski ručak, bogatu večeru te druženje s prijateljima uz autentična pića i ficleke. Koju god opciju da odaberete, otvoreni interijer ili ugodna terasa pružit će savršenu pozadinu za uživanje.

Od samog se početka Ficlek istaknuo na sceni kvalitetom autentične ponude. Kuhinju naših mama i baka pažljivo oblikuje koristeći odabrane i kvalitetne sastojke malih proizvođača i lokalnu i sezonsku ponudu s Dolca te je mjesto gdje će se ljudi vraćati na još jedan tanjur omiljenih krpica sa zeljem, zagrebački odrezak, faširance, restani, rizi bizi i ostale zagrebačke klasike. Ipak, svaka sezona donosi svoje klasike pa je tako i jesen osvježila Ficlek jelovnik.

Jesen u Ficleku

Na jesenskom meniju Ficlek nudi puno finih stvari poput zagorske juhe, šufnudli s junećim raguom, grillanih telećih jetri, dimljenog punjenog lungića i bečkog odreska. Tu su i šufnudle u slatkoj varijanti s orasima i makom, sladoled s bučinim uljem te knedle s kestenom i čokoladom.

Osim novog jesenskog jelovnika, Ficlek ima i zanimljivu ponudu. Naime, svoj vintage tanjur možete zamijeniti za besplatni ručak! Ukoliko kod kuće imate starinski tanjur promjera oko 30 cm i rado biste ga poklonili, fotkajte ga i pošaljite im fotku u inbox na Facebooku.

“Ako tanjur bude odgovarao opisu, doneseš nam ga, a mi ti poklonimo naš bečki odrezak u zamjenu!”, stoji u objavi na Facebooku.

Što sve možete naći na jesenskom meniju?

Zagorska juha

Bogata juha dimljenih nota sa šunkom, špekom i gljivama.

Šufnudle s junećim raguom

Ručno rađene šufnudle sa sporo kuhanim junećim raguom.

Grillana teleća jetra

Svježa teleća jetra s Dolca grillana da ostane sočna, servirana uz preljev od peršina s češnjakom.

Dimljeni punjeni lungić

Bogati lungić punjen sirom i šunkom koja se kuha u Ficleku, grillan za dodatnu notu dima.

Šufnudle s orasima

Ručno rađene šufnudle u slatkom umaku s orasima.

Šufnudle s makom

Ručno rađene šufnudle sa slatkim makom.

Sladoled s bučinim uljem i bučinim sjemenkama

Sladoled od vanilije preliven kvalitetnim bučinim uljem i hrskavim sjemenkama.

Knedle s kestenom i čokoladom

Knedle prilagođavamo sezoni pa nam tako jesen donosi novu verziju s kestenom i umakom od čokolade.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori