Nova sezona u Franko’su jednostavno oduševljava

Nova sezona u Franko’su
jednostavno oduševljava

Kada je Franko’s pizza & bar prošle godine otvorio svoja vrata, zavladalo je opće oduševljenje. Iznimno primamljiv interijer, vrhunska ponuda koktela i pića i neizostavna pizza, ključ su uspjeha ovog pomalo, neuobičajenog gastro mjesta. Zahvaljujući svim tim elementima, Branimirova 71 A, postala je nezaobilazno IT mjesto za svakog gurmana. Sasvim nova dimenzija pizze, obogatila je Zagreb, a gosti dolaze iz svih dijelova Hrvatske kako bi uživali u okusima koje u Franko’s-u tako dobro spajaju.

Nove pizze za novu sezonu

U novoj ponudi lansirana su dva nova okusa pizze, „Deep in the woods“ – koja jednostavno svojim okusom opisuje jesen, a sastojci koji je krase su najfinija mozzarella fior di latte, nad kojom dominira okus delikatesnog crnog tartufa koji je oplemenjen kraljevima šume, vrganjima, a za kraj savršeno uobličen dimljenim obrazima crne svinje i neizostavnim bosiljkom. „Pulled pork“, naziv je drugog noviteta, kojeg također krasi neodoljiva nova receptura. Opijatan miris pizze, već pri samom izlasku iz istarske krušne peći od napolitanskog kamena, jednostavno oduševljava. Kombinacija nijansu kiselkastih žutih i cherry rajčica sa sočnom trganom svinjetinom, bogati okus kremaste mozzarele di buffalo, neočekivano upotpunjava slatkoću karameliziranog luka. Cijela je priča dodatno zaokružena uvođenjem šest novih koktela u kojima će se ove sezone, nesumnjivo uživati.

Okusi Franko’s-a upravo svojojm kvalitetom i punoćom, ostavljaju bez riječi. Savršen sklad i uparivanje namirnica, svaku pizzu čine zaista jedinstvenom. Još jedna od vrlo interesantnih novosti je mogućnost biranja debljine tijesta, a upravo je tijesto iz Franko’s-a, po mišljenju mnogih, najbolje tijesto u gradu. Svaka pizza po novom, može biti „Romana“, tanjeg i hrskavijeg tijesta, ili „Napolitana“ kakva je bila i do sada, ovisno o preferenciji gosta. Osim svog bogatog okusa, važno je napomenuti i onaj vizualni doživljaj svake pizze jer na tanjuru izgledaju poput umjetničkog djela.

U Franko’s-u se možete i zasladiti i to desertima renomiranog chefa, Roberta Hromalića, ujedno i vlasnika Le Kolača. Osim senzacionalne hrane, vrhunske vinske karte i ponude pića, degustacijskog menija viskija, šarmantnom ambijentu pridonose i prekrasna zimska terasa, a bezbrižno uživanje posjetitelja olakšat će i novo napravljeni parking za automobile. Razlog više za posjet male Italije u centru Zagreba!

Foto: PR

Učitati još
Zatvori