Dalgona Martini – koktel verzija popularne kave koju danas pijemo

Dalgona Martini – koktel verzija
popularne kave koju danas pijemo

Rijetko koji recept je poharao svijet kao Dalgona kava prošle godine. Tome je svakako pridonio i sam početak globalne karantene kada je odlazak u kafiće bio onemogućen pa smo svi kod kuće eksperimentirali kako bi dobili savršenu šalicu kave.

Dalgona kava se vrlo brzo pokazala kao veliki hit – jednostavna je za pripremu, vizualno atraktivna, a sastojke koji nam za nju trebaju uglavnom uvijek imamo u kuhinji. Instant kava, šećer, mlijeko (ili biljni napitak) i eventualno led su sve što vam treba.

Nije dugo trebalo da originalni recept dobije različite nadogradnje pa su se tako pojavile Dalgona kava s Nutellom, ružičasta Dalgona i slično. Jedna od varijacija na temu je i Dalgona kava na alkoholni način, koja je idealna za uživanje u after work satima ili lijenim vikendima. Nama je omiljena u varijanti koktela pa tako danas pijemo Dalgona Martini. Recept donosimo u nastavku.

Dalgona Martini

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cook & Capture (@cook.capture)

Sastojci:

  • 50ml Baileysa
  • 50ml votke
  • 2 žličice šećera
  • 2 žličice instant kave
  • 2 žličice vode
  • led

Postupak:

U shaker za koktele ulijte Baileys i votku, stavite šaku leda i dobro protresite. Ukoliko nemate shaker, poslužit će vam i čaša nalik onoj u kojoj se serviraju kokteli. Kada ste dobro protresli Baileys i votku s ledom, piće ulijte u čašu za martini. Zatim napravite Dalgona kavu.

Postupak vjerojatno znate, ali vrijedi ponoviti: instant kavu, šećer i vruću vodu umiješajte pjenjačom dok smjesa se postane gusta i kremasta poput šlaga. Dobivenu smjesu na kraju rasporedite na vrh martinija i vaš Dalgona Martini je spreman!

Foto: Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori