Conut: Kava servirana u krafni nova je poslastica s Instagrama koju svi žele probati
Conut: Kava servirana u krafni nova je poslastica s Instagrama koju svi žele probati

Conut: Kava servirana u krafni nova je poslastica s Instagrama koju svi žele probati

U doba digitalnih medija i društvenih mreža gdje se vijesti šire brzinom munje, brojni kafići i restorani smišljaju novosti pomoću kojih pokušavaju povećati vidljivost. Često ti proizvodi postanu viralni pa se čini da baš svi žele probati u čemu je fora.

Dogodilo se to nedavno s Lafayette kroasanima koji su se proslavili u New Yorku i zaludjeli cijeli svijet. Po svojoj verziji okruglih kroasana kasnije je postala poznata i jedna slastičarnica u Ljubljani, a možete ih probati i u Balance brunch baru na zagrebačkoj Šalati.

Conut – kava servirana u krafni

Londonski kafić Your Coffee Hub vijest o sebi proširio je kavom koju serviraju u krafnama. Takozvani conut, odnosno coffee in a donut kombinira dva mnogima omiljena proizvoda – kavu i krafnu. Stvar funkcionira tako da se napravljeno udubljenje u krafni koristi kao “šalica” za manju dozu kave.

Spomenuti kafić zasad nudi tri verzije conuta. Možete birati između krafne premazane Nutellom, pistacijom ili Biscoffom, namazom s okusom Speculaas keksa. U udubljenu krafnu stanu otprilile dva espressa, a nakon što kavu popijete na slamku, ostaje vam krafna s bogatim punjenjem za pojesti.

Cijena jednog conuta iznosi 4,95 funta.

Your Coffee Hub zasad posluje na tri lokacije u Londonu – Wharf Road, Essex Road i Marlborough Road, a uskoro otvaraju na još dvije lokacije. Iako conut nije sasvim nova stvar – naime, još 2017. smo pisali o tome kako ih u ponudi ima jedna australska pekarnica, London nam je svakako bliži od Australije, a ova slatka kreacija zvuči dovoljno primamljivo da ju isprobamo idući put kad se tamo nađemo.

Ukoliko uskoro planirate put engleske prijestolnice, a zanima vas kakvog je conut okusa, sada znate kamo se uputiti.

Foto: Instagram (@yourcoffehub)

Učitati još
Zatvori