Tko je osvojio ‘Budi Foodie’ stipendije za mlade talente u gastronomiji?

Tko je osvojio ‘Budi Foodie’ stipendije za mlade talente u gastronomiji?

Na najvećem gastronomskom kongresu u Hrvatskoj, Chefs’ Stage dodijeljene su prve tri Budi Foodie stipendije. Naime radi se o poticaju za mlade talente u gasronomiji i ugostiteljstvu. Sretni dobitnici su Marina Levak, Nikolina Putica i Tibor Valinčić. Stipendije su rezultat suradnje Coca-Cole HBC Hrvatska i zaklade Budi Foodie. Uspostavljene su sa željom da se podrži daljnji razvoj hrvatske turističke i gastronomske ponude te ujedno pomogne u prevladavanju problema nedostatka kvalificirane radne snage u turizmu i ugostiteljstvu.

Iako je inicijalno planirano da se dodijeli samo jedna stipendija. S obzirom na kvalitetu troje finalista odabranih između 28 pristiglih prijava, odlučeno je da će svo troje dobiti stipendije za daljnje usavršavanje. Marini Levak stipendija će omogućiti usavršavanje u slastičarstvu. Nikolina Putica će dodatno unaprijediti svoje kulinarske tehnike i kreativnost, a Tibor Valinčić nastavlja se educirati u području upravljanja i inovacija restorana.

Budi Foodie stipendije kao poticaj mladima

Nedostatak kvalificirane radne snage jedna je od značajnih prijetnji za daljnji razvoj turističkog i ugostiteljskog sektora. Stoga Coca-Cola HBC Hrvatska želi dati konkretan doprinos rješavanju tog problema. U suradnji sa zakladom Budi Foodie organizirana su već dva humanitarna marendina te prikupljena sredstva za stipendiranje mladih talenata u gastronomiji.

Upravo se njima želi osigurati usavršavanje na najboljim svjetskim institutima poput Baskijskog kulinarskog centra i pariškog Le Cordon Bleua. Osobito su ponosni što je partnerstvo rezultiralo nagrađivanjem troje finalista natječaja. Stipendisti će osnažiti svoja znanja i vještine u ključnim područjima za hrvatsku gastronomiju: kulinarskim tehnikama, upravljanjem i inovacijama restorana te slastičarstvu.

Podrška Coca-Cole HBC Hrvatska

Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca Cole HBC za Sloveniju, Hrvatsku i BiH izjavila je nekoliko ključnih stvari. Podrška Coca-Cole HBC Hrvatska ovoj vrijednoj inicijativi dio je šireg obrazovnog programa za mlade. Naime,  pokrenut je ove godine u ugostiteljstvu, a izravno će odgovoriti na potrebe poslodavaca u ovom sektoru. Coca-Cola HBC Hrvatska kontinuirano pokreće i provodi projekte i programe usmjerene osnaživanju poslovnih i životnih vještina mladih, a pritom ostvaruje vrijedne suradnje u zajednici.

 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori