Na Instagram profilu ‘fun with Frankie’ zabavi nema kraja

Na prvi pogled već možete pretpostaviti o kojoj pasmini je riječ, točnije o njezinoj inačici. Ljubimac s jako cool profilom na Instagramu zove se Frankie, dugodlaki patuljasti jazavčar kojim zabave ne nedostaje. Krije se iza imena @funwithfrankie_ a fotke su nas nasmijale i raznježile istovremeno. Neka vas ne zavara njegova veličina jer riječ je o lovačkom psu koji ima osebujan karakter i ‘vrući’ temperament. Nedavno je napunio dvije godine, a u svoj australski dom stigao je kao štene. Zavirite na njegov profil na kojem zabave i smjeha nikada ne nedostaje.

Fun with Frankie

Jazavčari su s razlogom jedna od omiljenih kućnih ljubimaca, pogotovo za one koji žive u stanu. Dachshund je izrazito popularan na Instagramu pa su brojni profili otvoreni i posvećeni upravo njima. Sigurno ste već naišli na fotke koje jednostavno ‘tope’ srce poput psića u pidžami s rogom jednoroga ili pak bodljama poput dinosaura. Frankie je nastavio trend i za svoju publiku također pozirao u jednom. Kad se ne zabavlja, spava kako i priliči petfluenceru s Instagrama.

Dugodlaki patuljasti jazavčar

Frankie je jedan od onih životinja koje vam se instantnom brzinom zavuku pod kožu. Umiljata njuška, velike oči i kratke nožice daju mu sve karakteristike plišane igračke. Potječe iz pasmine jazavčara koji se inače uzgajaju već desetljećima s tri vrste dlake: kratkodlaki, dugodlaki i oštrodlaki.

Poznati su po svojim lovnim sposobnostima i iako maleni rastom, glase za jednu od najsrčanijih pasmina. Poprilično su tvrdoglavi pa će vam za dresuru možda trebati stručna pomoć. Dugodlaki jazavčar zahtjeva njegu dlake jer se linja, pa će ritual četkanja postati dio svakodnevice. Aktivan pas idealan za one koji žive život u stalnom pokretu.

 

Foto: Instagram (@funwithfrankie_)

 

0