Journal Pets: Kako pravilno očistiti i njegovati šape svog psa, te koje proizvode koristiti?

Journal Pets: Kako pravilno očistiti i njegovati šape svog psa, te koje proizvode koristiti?

Većina vrsta pasa je vrlo razigrana. Oni vole skakati po lokvama, trčati po blatu ili kopati rupe u zemlji. Ukratko, vole se zaprljati. Čak i ako vodite psa samo u rutinsku šetnju susjedstvom, možete očekivati ​​da će se njegove šape uprljati. Osim što ne želite da vam vaš kućni ljubimac zaprlja dom, posebno u doba pandemije koronavirusa je vrlo važno detaljno oprati njihove šapice kako bi spriječili potencijalno širenje virusa. Međutim, budite oprezni u tome kako to radite i nemojte upotrebljavati pregruba sredstva za čišćenje šapica, kao niti ona sredstva koja nisu predviđena za njegu pasa.

Vaš se pas igra na svakakvim mjestima. Možete samo zamisliti svu tu prljavštinu i blato koje mu dodiruju šape. Također, izložen je mnogim klicama i bakterijama stoga i on može pobrati neku vrstu infekcije, ako na njegovim šapama postoji kakva posjekotina ili ogrebotina. Čišćenje šapa vaših pasa nakon šetnje pruža vam priliku da ih i pregledate. Važno je vidjeti je li se možda kakav krpelj uglavio među njegovim prstima ili mu je možda potrebno rezanje kandžica. Imajte na umu da su jedina mjesta gdje se psi znoje koža između jastučića na šapama i njuška. Dakle, njihovi mekuši mogu skupljati stvarno veliku količinu iritansa. Zato je vrlo važno voditi pravilnu brigu i higijenu vaših četveronožaca te uvijek čistiti njihove šape nakon šetnje.

Kako najefikasnije možete oprati šapice svog psa?

Najefikasniji način za čišćenje šapica vašeg psa je vodom i sapunom koji je namijenjen psima. Tijekom pranja vodite računa o tome da je voda topla ili mlaka, nikako hladna ili vruća. Nakon pranja važno je vrlo detaljno isprati ostatke bilo kakvog proizvoda s njegove dlake i šapa. Također, bilo bi dobro da mu nakon pranja na šape nanesete neku vrstu balzama za njegu njegovih mekuša. Budite vrlo oprezni vezano uz proizvode koje odabirete za svog psa, pogotovo ako ima problema s kožom ili alergijama. U tom slučaju obavezno se posavjetujte s veterinarom prije nego što odlučite nabaviti neki proizvod. U nastavku vam donosimo proizvode za pse kojima možete bez ikakvih problema očistiti i njegovati njihove šape.

Učitati još
Zatvori