Divni ‘macramé’ detalj za dom koji će obožavati svaka maca

Divni ‘macramé’ detalj za dom
koji će obožavati svaka maca

Ako niste znali  macramé je drevna vještina vezivanja čvorova, a riječ je arapskog porijekla i prevodi se kao resa ili nit. Umjetnost su počeli prakticirati arapski tkalci još u 13. stoljeću kada su se izrađivale vaze, ukrasi i nakit. No, ova tehnika jako je popularna i danas, a često ju viđamo kao detalj u nekim od najljepših interijera na društvenim mrežama. Kreativnost je u djelo pretvorio finski brend Cat Planter koji uz pomoć macramé metode dizajnira divne viseće instalacije. Krevetići za mačke nisu samo ležaj već, dekoracija za dom, ali i ljuljačka u kojoj će vaša mezimica zasigurno uživati.

Krevetići za mačke su više od toga

Cijelu ideju pokrenula je studentica dizajna Miisa iz Helsinkija. S obzirom na to da je i sama ljubiteljica mačaka, krevetići za mačke bili su logičan sljedeći korak. Naime, svaki izrađuje sama, ručno pa se radi o unikatima koji su na tržištu ubrzo stekli popularnost. Krevetići za mačke izrađeni su od špage koja se proizvodi u Finskoj, a sastoji se od 80% recikliranog pamuka i 20% poliestera. Dobro je poznato da mace vole grebati i grickati pa je posebna pažnja posvećena kvaliteti i izdržljivosti.

Viseće instalacije koje će mezimci obožavati

Dizajnirati nešto novo danas nije jednostavno, jer već je toliko ideja doživjelo svoju realizaciju da biti originalan postaje pravi izazov. Međutim, brend Cat Planter u tome je uspio. Viseće instalacije mačke obožavaju baš kao i sve ‘neobično’, a pogotovo zato što se u njima mogu i ljuljati. Uz to, neće narušiti izgled vašeg interijera pa će zadovoljstvo biti obostrano.

 

Foto: Instagram (@thecatplanter)

 

Preporuka

Zatvori