Oproštaj od Art Parka uz brojne umjetnike i zabavu

8

Ljeto u Zagrebu bilo je obilježeno jednim do sada najdugovječnijim sezonskim festivalom na otvorenom ‘Art Park‘ koji poziva sve posjetitelje da se od zajedničkih druženja u najšarmantnijem zagrebačkom parku oproste uz još dva događaja. Za četvrtak 29. rujna pripremili su humanitarnu aukciju street art radova, a u subotu 01. listopada program službeno završava uz projekt ‘Rabbit Hole’ s kojim sudjeluju u kulturno-umjetničkoj manifestaciji ‘Bijela noć’.

4

Festival ‘Art Park’ pokrenula je udruga Pimp my Pump koja je revitalizirala i oslikala prekrasan, ali zapušten park na lokaciji između između Ilice, Tomićeve i Strossmayerovog šetališta. Time ga je vratila svojim sugrađanima i s ponosom pokazala svim turistima. Brojni posjetitelji na ovoj su se lokaciji svakodnevno družili od kraja lipnja 2016. uz raznovrstan umjetnički program. Svi koji još nisu posjetili Art Park stignu to učiniti do subote kada službeno završava sezona.

U četvrtak 29. rujna u od 17 do 21 sat u parku će se održati humanitarna aukcija na kojoj će se moći kupiti drveni paneli koje su u Art Parku, tijekom ljeta, oslikali brojni umjetnici, a sav prihod donirat će se azilu u Marinićima koji se već neko vrijeme bori s teškom situacijom. Radove dimenzija 220×140 cm potpisuju Lunar, Miro Župa, Modul, Hana Tintor, Yuri Lagano, Dominik Vuković, Boris Bare, Lav, Svenkie, Sarme, Kolarek, Fat Heat, R2D2, Wane, Dock, Thorn… Radove je potrebno platiti na licu mjesta, a kupcima je u ponedjeljak osiguran prijevoz i dostava na adresu.

6

U subotu 01. listopada uz program pod nazivom ‘Rabbit Hole’ s kojim Art Park sudjeluje u kulturno-umjetničkoj manifestaciji ‘Bijela noć’ službeno završava umjetnička sezona u parku. Posebno za taj dan, posjetitelji će u parku od 13 sati pa sve do 1 ujutro moći uživati u brojnim sadržajima za sve uzraste.

S prvim mrakom, oko 20 sati, planirano je paljenje svjetlosnih instalacija kojima će na poseban način biti osvjetljeno pedesetak radova raznih umjetnika čime će park zasjati savim novim sjajem. Ujedno, to će biti prvi puta od njegovog nastanka da je park osvjetljen. Dođite u Art Parku između Ilice, Tomićeve i Strossmayerovog šetališta i budite dio ovog jedinstvenog događaja.

art-park-slider

Foto: Hrvoje Zalukar

0