Španjolska tvrtka u ponudi ima šarene vaze kakve odmah želimo na svom stolu

Španjolska tvrtka u ponudi ima šarene vaze
kakve odmah želimo na svom stolu

Španjolski dizajner Jaime Hayon udružio je snage s brendom namještaja BD Barcelona, a rezultat su vaze koje će osvježiti svaki interijer. Kolekcija je nazvana Explorer, a svaka od keramičkih vaza je jednostavno nešto što će svakome skrenuti pažnju. Ova se kolekcija zapravo naslanja na istoimenu kolekciju kuhinjskih stolova koje je spomenuti dizajner također kreirao za ovu dizajnersku kuću.

Explorer vaze dostupne su u tri varijante, od kojih svaka donosi šarene elemente savršeno uklopljene u njenu samu strukturu. Ove izuzetno zanimljive vaze odignute su od površine na kojoj stoje, a iz ove dizajnerske kuće ističu kako je riječ o izuzetno zahtjevnom procesu proizvodnje, budući da nije nimalo jednostavno spajati različite oblike keramike u jednu cjelinu.

Prava mala remek djela

Dizajner je ovu kolekciju opisao kao ne samo funkcionalnu, već i kao jedan oblik dinamične skulpture. A na prvu zaista izgledaju kako umjetnička djela. Dolaze u kombinaciji crvene, zelene, plave i bijele boje, a svaka od njih ima i završni sjajni premaz.

BD Barcelona design inače je kuća koja je dobro poznata u svijetu namještaja. Djeluju već pola stoljeća, a postali su prepoznatljivi prema drugačijim kriterijima u stvaranju namještaja, kao i brisanju tradicionalnih normi koji su dominirali industrijom. BD Barcelona zapravo je svojim dolaskom na tržište pokazala kako dizajn ne treba patiti zbog bolje funkcionalnosti i udobnosti. Za jedinstvene komade namještaja njihovi dizajneri često pronalaze inspiraciju u nekim povijesnim razdobljima, a sav namještaj je izrađen od najkvalitetnijih materijala.

Posljednja suradnja na Explorer liniji samo je jedna od niza suradnji s dobro poznatim dizajnerima koju su ostvarili tijekom godina.

Foto: Facebook, Instagram

Učitati još
Zatvori