Banksy novim radom odao počast medicinskom osoblju

Banksy novim radom odao počast
medicinskom osoblju

Najpoznatiji svjetski street artist Banksy još je jednom oduševio svojim novim umjetničkim djelom. U predvorju hitnog medicinskog prijema u bolnici u Southamptonu, nacrtao je svoj novi rad kojim je odao počast medicinskom osoblju. Novi Banksy veličine je jednog metra kvadratnog i prikazuje dječaka koji se igra najdražim superherojem, lutkicom u obliku medicinske sestre, dok su pored njega u kanti za smeće odbačeni Spiderman i Batman.

Novi Banksy odao počast medicinskom osoblju

Mural je većinski crno bijel a jedino što je na njemu u boji je crveni križ na odjeći medicinske sestre. Ona simbolično i sukladno aktualnoj situaciji nosi masku preko lica. Uz rad umjetnik je ostavio i poruku umjetničkom osoblju: „Hvala vam za sve što činite. Nadam se da će ovaj moj rad barem malo razvedriti ovo mjesto iako je većinom crno-bijel.“ Slika će biti obješena u Southampton General Hospital do jeseni kada će ići na aukciju da se prikupi novac za NHS (The National Health Service).

Medicinsko osoblje je zahvalno

Bolnica ja izravno pogođena gubitkom brojnih članova osoblja i prijatelja i upravo zato im je, kako su izjavili, velika čast da je Banksy odabrao upravo njihovu bolnicu. U njemu sada mogu uživati i pacijenti i osoblje bolnice u ovim teškim vremenima borbe s ovim virusom.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori