Instagram stranica koja odiše francuskom retro estetikom
Instagram stranica koja odiše francuskom retro estetikom

Instagram stranica koja odiše
francuskom retro estetikom

Instagram je već dugi niz godina platforma na kojoj se inspiriramo. Modne trendove, ali i sve ostale upravo donosi ova društvena platforma koja se pretvorila u globalnu zajednicu zaljubljenika u gastronomiju, modu, arhitekturu i ostalo. Osim toga, postala je i jedna od vodećih reklama za nove trendove i proizvode. U moru izbora, postoje i retro Instagram stranice koje su prepune fotografija iz starih arhiva ovisno o onome što preferirate. S obzirom na to koliki smo zaljubljenici u francusku retro estetiku i njihov nepogrješiv osjećaj za lijepo, zaljubili smo se u Instagram stranicu pod imenom French Toasts.

Retro kao vibe koji obožavamo

French Toast je zapravo web stranica na kojoj se prodaje nakit, dekoracija i ostale sitnice koje odgovaraju retro i minimalističkom vidu dizajna. Projekt je nastao 2018. godine inspiriran kreativnim svijetom i vizualnim elementima francuske estetike. Riječ je o profilu koji je za djevojke i žene koje cijene kvalitetu i žele se estetski izraziti, a nisu pobornice brojnih trendova koji nas konstantno bombardiraju. Brend koji se gradi na ovoj stranici želi stvoriti osobni način gledanja na modu, izgrađujući bezvremensku garderobu koja nadilazi vrijeme. Stranica koja je prepuna starih fotografija iz arhive iz vremena kada je moda bila puno osobnija i kreativnija, a trendovi se nisu gutali kao must have komadi već se estetika izražavala kroz vlastitu osobnost.

Moramo priznati kako smo često i sami umorni od nove, klonirane estetike gdje svi žele izgledati isto pa nam ovakve stranice dođu kao svojevrsni praznik za oči. Moda je igra s kojom se treba uhvatiti u koštac, ali na kraju dana je važniji naš osjećaj u istoj, nego ono što misle drugi. Upravo zbog toga postoje vječni komadi i inspiracija poput ovih fotografija dok su s druge strane brzi trendovi kojih se već sljedeće sezone nećemo sjećati. Imati stila značilo bi estetski se izraziti u vidu naše osobnosti i posebnosti. Neka vam ova stranica posluži kao inspiracija za vlastiti stil koji ne puno više od dobro složenih komada odjeće.

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori