Dođite na otvorenje Antimuzeja Vladimira Dodiga Trokuta

Dođite na otvorenje Antimuzeja
Vladimira Dodiga Trokuta

Ono što su poznavatelji umjetnosti dugo čekali napokon će se i dogoditi, 31. listopada službeno se otvara Antimuzej. U stanu u središtu Zagreba bit će postavljena zbirka koju je u svojem stanu do smrti držao postavljenu Vladimir Dodig Trokut. Osim toga, bit će i postava iznenađenja, te brojne zanimljive zbirke Antimuzeja.

Antimuzej trajno otvara svoja vrata

Muzej se otvara u 18 sati na adresi Ulica Antuna Bauera 19. Ovim otvorenjem stalni muzejski postav Antimuzeja, trajno otvara svoja vrata u Zagrebu, nakon što se ideja nažalost nije ostvarila za Trokutovog života. Antimuzej je osnovan i registriran nakon što su njegove zbirke (nakon njegove smrti) odbačene na smeće. Antimuzej će nastaviti s praksom putujućih izložbi koje će postavljati u svojim art kućama.

O Trokutu

Osim kao umjetnik, Vladimir Dodig Trokut (1949. – 2018.) bio je poznat i kao šaman, sakupljač umjetnina, galerist, muzeolog, donator, antropolog, teoretičar, predavač, publicist, autor mnogobrojnih muzejskih projekata i osnivač prvog svjetskog Anti-muzeja. Začetnik je varijante konceptualne i post-konceptualne no-umjetnosti i tvorac novih muzeoloških i umjetničkih praksi, kao i nazivlja u novoj umjetničkoj praksi i muzeologiji. Djela mu se nalaze u svjetskim muzejima i zbirkama. Sjajan dokumentarac o njemu, jednostavnog naziva Trokut snimila je fotografkinja i redateljica Vladimira Spindler a više o njemu možete pročitati ovdje.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori