Festival ilustracija po četvrti puta okupio mlade umjetnike iz cijele Europe

Festival ilustracija po četvrti puta okupio
mlade umjetnike iz cijele Europe

Otvoren je četvrti 36. Mountains

Jučer je u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika službeno otvoren četvrti po redu međunarodni festival ilustracija 36 Mountains koji je ponovno na jednom mjestu okupio maštovite i inspirativne autorske radove nekih od najutjecajnijih ilustratora iz Hrvatske i Europe.

Posebnost ovogodišnje izložbe je to što su grafike oslikane s obje strane, a u razgledanju kreativnih ilustracija uživala su i brojna lica s kulturne i društvene scene kao što su glumica Anđela Ramljak, glumac Marko Petrić, dizajnerice Maja Merlić i Andreja Bistričić te mnogi drugi. Za glazbeni ugođaj i dobru atmosferu pobrinuo se DJ Antonio Zuza iz Imogen Recordingsa, a u otvorenje i predstavljanje novog koncepta posjetitelje je uvela umjetnica i organizatorica festivala Jelena Bando.

„Ove godine zaprimili smo oko 150 prijava mladih umjetnika. Izbor je bio težak, ali moram priznati da je posebno zadovoljstvo vidjeti radove odabranih umjetnika ovako izložene. Sretna sam i što iz godine u godinu festival raste, a time i broj posjetitelja koji su pokazali velik interes za ilustratorskom scenom. Pozivam svakoga tko je u mogućnosti da dođe posjetiti 36 Mountains festival te da podršku domaćoj umjetnosti“, izjavila je Bando.

Jedan od glavnih sponzora 36 Mountains festivala ove su godine Institut Francais i francuska zrakoplovna kompanija Air France koji su na otvorenje festivala doveli mladu umjetnicu iz Marseillesa, Lisu Laubreaux. „Jako mi je drago da sam dobila priliku predstaviti radove u Hrvatskoj i to na festivalu ilustracija koji smatram odličnom odskočnom daskom za sve mlade umjetnike. Posebno se zahvaljujem organizatorici te se nadam da ću ponovno dobiti priliku doći u ovaj lijepi grad“, izjavila je.

Svi zainteresirani dobrodošli su posjetiti festival do nedjelje 9. rujna, a vrijeme održavanja panela i radionica s umjetnicima mogu potražiti na službenoj internetskoj stranici. Radionice i izložba grafika održat će se u Oris – kući arhitekture, a ulaz tijekom trajanja festivala 36 Mountains je besplatan.

Jelena Bando

Učitati još
Zatvori