Sve što bi voljeli vidjeti u 2. sezoni 13 Reasons Why

Sve što bi voljeli vidjeti u 2.
sezoni 13 Reasons Why

13-reasons-why

Kada serija izazove toliki hype već nakon prvih nekoliko epizoda, kao što se to dogodilo s Trinaest razloga (13 Reasons Why), uglavnom druga sezona nije uopće upitna. No budući da se radi o ekranizaciji bestsellera koji ima jasno definiran završetak, poput The Night Managera i Big Little Lies, na odobrenje nastavka nestrpljivo se čeka nekoliko tjedana s jako glasnim protivničkim taborom.

Brojnim kritikama usprkos, jednako kako su odobrene nove sezone gore spomenutih serija, tako ćemo moći vidjeti kako su se odvili događaji koji su nam ostavili upitnik nad glavom. Naime, Selena Gomez, jedna od producentica i medijski najeksponiranije ime koje se veže uz projekt, danas je službeno potvrdila drugu sezonu na svojem Instagram profilu s isječcima najvažnijih mjesta u seriji i opisom “Njihova priča nije gotova. Druga sezona #13reasonswhy stiže”.

Their story isn’t over. Season 2 of #13ReasonsWhy is coming.

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Teaser je u obliku videa i crveni nam gumb play na samom kraju možda otkriva da će nova sezona umjesto na staromodne kazete, naglasak imati na moderniju tehnologiju i videozapise.

Za nove je epizode ostavljeno itekako puno materijala, iluzija na moguću budućnost, pitanja na koja defnitivno želimo znati odgovor. Od samog početka zbog svoje je osjetljive tematike serija bila pod svjetlom reflektora, kako prikazati temu tinejdžerskog samoubojstva realistično, dovoljno ozbiljno, a opet izostaviti najstrašnije detalje samog događaja. Padale su pohvale, padale su kritike, svaka se epizoda secirala, a gledanost je bila sve veća.

13-reasons-why-5

O 13 razloga zašto pogledati 13 Reasons Why pisali smo ovdje, a ako još niste pogledali cijelu prvu sezonu (niti ste pročitali knjigu), oprez – kreću SPOILERI! 

Ovo su neka od glavnih pitanja na koja se očekuje da će producenti i scenaristi serije odgovoriti u novoj sezoni.

Što će se dogoditi s tužbom Haninih roditelja?

Roditelji Hannah Baker podigli su optužnicu protiv škole nakon smrti svoje kćeri, kriveći nastavničko tijelo za sve što je prethodilo nemilom događaju. No tek na samom kraju Tony otkriva postojanje 13 kazeta i predaje USB s audio zapisima Oliviji Baker, a učenici u svojim svjedočanstvima otkrivaju dosad nepoznate detalje. Hoće li tužba biti fokus druge sezone ili će roditelji od nje odustati jednom kad preslušaju kazete i usmjeriti se na nekog od likova konkretno?

13-reasons-why-2

Hoće li Bryce odgovarati?

Hanine kazete, između ostalog, otkrivaju dva velika zločina. Jedan od najpopularnijih učenika dvostruki je silovatelj, priznanje je zabilježeno na kazeti zahvaljujući Clayu, a sad moramo doznati kako će Bryce odgovarati za svoje postupke.

Kako će reagirati Jessicin otac?

Jessicin otac čini se kao jedan od strožih u seriji, kako će reagirati na potresne vijesti koje mu je otkrila Jessica? Je li ispričala priču do kraja? Hoće li tužiti Brycea?

13-reasons-why-3

Hoće li Tyler postati glavni lik nove sezone?

Sam kraj zadnje epizode otkriva da Tyler u svojoj sobi skriva arsenal oružja, ali i da formira svojevrsnu ‘crnu listu’. Predskazanje za masovnu pucnjavu u školi, Amerikancima vrlo blizak strah, mogla bi biti teška glavna tema nove sezone.

13-reasons-why-1

Zašto se Alex pokušao ubiti?

Prva sezona završila je jednim samoubojstvom, jednim pokušajem samoubojstva i jednom skrivljenom automobilskom nesrećom u kojoj je poginuo sporedni, ali za Claya važan lik, Jeff. Hoće li se druga sezona pozabaviti nesrećom koju je skrivila Sheri i za koju se samostalno prijavila policiji i hoćemo li doznati što je točno Alexa nagnalo na pokušaj samoubojstva? Golemi osjećaj krivnje da je izdao sebe i Hannah ili se tu skriva još nešto? Popularne teorije obožavatelja kažu da je možda Tyler kriv…

13-reasons-why-4

Hoće li se Justin vratiti?

S pištoljem u torbi krenuo je u nepoznato nakon što je pobjegao od kuće, nakon što Jessica s njim nije htjela razgovarati i nakon što je Bryceu rekao što je na kazetama.

Što će se dogoditi s Clayem?

U zadnjoj je epizodi njegova majka napokon saznala za postojanje kazeta i zašto se ponašao tako čudno, ali istovremeno, s obzirom da radi na slučaju, to su za nju vrlo inkriminirajuće infomracije. Clay još mora i svjedočiti, kako će to izgledati, hoće li otkriti sve?

13-reasons-why-6

Hoće li Mr Porter preslušati kazete?

Kako će se nositi s krivnjom da je i on glavni lik jedne od kazeta i što će poduzeti s tom informacijom da se ovako nešto ne ponovi, doznat ćemo, nadamo se u novoj sezoni.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori