Ovo su sretne dobitnice nove hit knjige za Journal Book Club

Ovo su sretne dobitnice nove hit
knjige za Journal Book Club

Samim koncem kolovoza otvorile smo novu sezonu Journal Book Cluba, naših najdražih susreta koji spajaju sve ljubitelje knjiga među vama, uvijek interesantne gošće i trenutno najaktualnija književna djela dostupna u Hrvatskoj. U novu smo sezonu zagazile romanom Elif Shafak Otok nestalih stabala, a u jednako revijalnom tonu nastavljamo jesenske book clubove. Početkom ovog mjeseca dio je naše redakcije bio gotovo zalijepljen za računala s jednom misijom – nabaviti novi roman daleko najinteresantnije mlade autorice danas Sally Rooney!

I upravo će ta književna senzacija u nakladi Frakture biti nova tema nadolazećeg Journal Book Cluba!

Divni svijete, gdje si

Naši mali književni susreti startali su s idejom da iznenade one prave ljubitelje knjiga osvojenim romanima i donesu im sat vremena zanimljivog razgovora u koji se uvijek mogu uključiti svojim komentarima. No, inspirirala nas je i mogućnost da Journalovim čitateljima predstavimo neka od trenutno najvažnijih književnih djela i imena koja oblikuju svjetsku scenu!

nova-knjiga-Sally-Rooney

Jedno je takvo bez sumnje Sally Rooney, irska spisateljica koja se u samo nekoliko godina nametnula kao autorica koja je stavila potpuno novi spin na suvremenu književnost. Oduševila nas je romanima Razgovori s prijateljima i Normalni ljudi pa i kratkom zbirkom priča Mrs Salary. Njezine su knjige odmah privukle pažnju kritike i ljubitelja knjiga, no, spektakl je izazvala i HBO serija snimljena po drugom romanu. Ostvarila je ogroman uspjeh zahvaljujući glumačkim izvedbama, a Rooney je sjedila u fotelji izvršne producentice.

Nimalo nas tako nije iznenadilo iščekivanje koje je okružilo njezinu najnoviju knjigu Divni svijete, gdje si.

Radnja koja ‘vrišti’ Rooney

Sally Rooney uvela je novi spin na suvremeni roman isprepleten millennial temama. Kompleksni ljubavni odnosi i prijateljstva u kojima ulogu najčešće igraju klasa, društveni status, umjetnost, intelekt te identiteti smješteni u moderan svijet nerijetko su u srcu njezinih knjiga, a Divni svijete, gdje si zvuči kao classic Rooney.

“Mlada spisateljica Alice odluči preseliti se iz Dublina u malo mjesto na zapadu Irske, gdje putem Tindera upozna skladištara Felixa i unatoč prvom neuspjelom spoju neočekivano ga pozove da s njom otputuje na predstavljanje njezina romana. U Dublinu njezina najbolja prijateljica Eileen proživljava teške trenutke i iznova počinje izlaziti sa Simonom, svojom ljubavlju iz djetinjstva.

Alice, Felix, Eileen i Simon i dalje su mladi, ali život ih nosi. Trebaju jedno drugo, poigravaju se međusobno, zbližavaju se i udaljavaju, vode ljubav, sumnjaju u sebe i svoje osjećaje, no najviše od svega zabrinuti su za svijet u kojem žive – svijet koji se nalazi na rubu ekološke katastrofe, u kojem vlada Trump, svijet neoliberalizma. Pitaju se jesu li oni posljednji koji svjedoče kraju epohe, kako da pomognu osiromašenima, hoće li uspjeti vratiti vlastitu vjeru u naš divni svijet.”

Prve su reakcije kritike, autora, publike i najpopularnijih book blogera popraćene oduševljenjem i pohvalama za Rooneyin britki stil pisanja i obradu suvremenih tema u još težoj društvenopolitičkoj klimi.

Osvojite novu knjigu Sally Rooney za svoju policu i pridružite se Journal Book Clubu

Trenutno najzanimljiviji novi roman možete imati na svojim policama, a tako se ujedno i pridružiti novom izdanju Journal Book Cluba! Igramo se na Journal.hr Facebook profilu, a sve što morate napraviti kako biste sudjelovali u ovom darivanju je sljedeće:

  1. Pratiti Journal.hr Facebook stranicu
  2. Pratiti Journalov YouTube kanal na kojem održavamo Book Club druženja
  3. Kliknuti like na objavu
  4. U komentaru ispod ove objave označiti osobu za koju znate da bi voljela sudjelovati u Journal Book Clubu i pročitati roman Sally Rooney

Igramo se do nedjelje, 19. rujna do ponoći, a 10 sretnih dobitnika objavit ćemo u ponedjeljak tijekom dana.

Sretne dobitnice su:

Lili Dujmović, Ana Šoštarić, Tea Kraljić, Andrea Šikić, Tončica Gabelić, Nola Smolica, Stella Knutić, Ana Šarić, Sanja Brnić, Mariana Simonelli

Sretne dobitnice molimo da se jave u Facebook inbox Journala s podacima ( ime, prezime, e-mail adresa, broj mobitela i adresa).

Foto. Fraktura, Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori