Bezvremenske Oliverove pjesme koje nam nikada neće dosaditi
Bezvremenske Oliverove pjesme koje nam nikada neće dosaditi

Bezvremenske Oliverove pjesme koje
nam nikada neće dosaditi

Kada govorimo o umjetnosti i glazbi u Hrvatskoj, teško je ne spomenuti na vrhu ljestvice Olivera Dragojevića. Pisati o njemu, a ne ispasti patetičan je vrlo teško jer nam je zaista obilježio živote i najdraže uspomene svojim pjesmama. Ne postoji važan događaj u životu koji se barem na jedan način nije ovjekovječio nekom Oliverovom pjesmom. Iako ga nema s nama već pune četiri godine, njegove pjesme i dalje žive i ostavljaju ‘trag u beskraju’.

Feđa Klarić

Korčulanin zavidne karijere i jednostavnog karaktera

Iako je bio svjetski uspješan, mnogi ga se sjećaju kao izuzetno jednostavne osobe koja je njegovala ‘male stvari’. Naime, otočki, ali i splitski mentalitet poznat je po jednostavnosti i uživanju u lokalnim navikama, poznatim samo Dalmatincima. Oliver je bio upravo to. Svjetski, a naš. Mogao je otići na kraj svijeta i nastupati u svjetskim dvoranama, ali u srcu je uvijek nosio more, sunce, Korčulu i Split. Upravo zbog toga je bio ispraćen na maestralan način kojega se i danas sjećamo i obilježavamo. Ne znamo za vas, ali nama u uredu cijeli dan sviraju Oliverove pjesme i po tko zna koji put se iznova čudimo kako je moguće da je svaka tako dobra, posebna i autentična.

feđa klarić
feđa klarić

Jednom je netko izjavio kako sreću ne možeš kupiti novcem, isto vrijedi i za karizmu. No nije Oliver bio sam, tadašnja lokalna ekipa umjetnika poput nezaboravnog i često nedovoljno spominjanog Zdenka Runjića i Remija Kazinotija, učinila je Oliverove pjesme tako čarobnima. Zdenko Runjić je napisao većinu Oliverovih najljepših pjesama. Takva ‘ekipa’ na okupu će se teško ikada ponoviti, ali upravo oni, njihova karizma, prijateljstvo i talent svim pjesmama su dodatno utkali dozu magije. Danas je petak, neki su na odmoru, dok ostali rade, ali svi zajedno možemo uživati u stihovima koji će zauvijek ostati u našim uspomenama. U nastavku izdvajamo nama najljepše Oliverove pjesme.

Foto: Feđa Klarić, Youtube

Učitati još
Zatvori