Filmski stil: Sarah Jessica Parker kao Carrie Bradshaw

Filmski stil: Sarah Jessica Parker
kao Carrie Bradshaw

carriebradshaw12

Lik Carrie Bradshaw gotovo je institucija. U 6 godina emitiranja serije te dva filma vidjeli smo nebrojeno mnogo modnih kombinacija koje su obilježile serijal čak više nego sama radnja. Sarah Jessica Parker je kroz šest sezona bila utjelovljenje stila noseći komade najvećih dizajnerskih imena od kojih su neka dobila zvjezdani status upravo zahvaljujući seriji. Zatim je to još naglašenije ponovila u oba filma, snimljena 2008. i 2010. godine, a okorjeli fanovi nadaju se da će dočekati barem još jedan nastavak filmske varijante i života četiri najbolje prijateljice iz New Yorka.

carriebradshaw7

Među njima najviše se svojim stilom isticala Carrie. Mnoge su kombinacije ostale zapamćene i svatko ima svoje favorite, bilo da se radi o eklektičnim spojevima nespojivog koje je tako dobro nosila ili potpuno minimalističkim lookovima koji su plijenili pozornost u brojnim scenama. Veliki dio šarma Carrie Bradshaw nosila je i njena kosa, u svakoj sezoni drugačija, uvijek dio kombinacije, bez obzira radilo li se o slapovima kovrča koji su se prelijevali preko njenih ramena ili potpuno izravnatih uvojaka. A ne smijemo zaboraviti ni jedan od ključnijih momenata u cijeloj seriji – cipele, svih boja i modela, ali uvijek na vrtoglavo visoku petu. Sarah Jessica Parker stopila se s likom Carrie, do te mjere da je godinama poistovjećivana i uspoređivana s najvažnijim likom u svojoj karijeri, a nema sumnje da je glumica uvelike gradila svoj privatni stil na temelju onoga što je imala prilike nositi u seriji, što je za nju odabirala proslavljena stilistica Patricia Field.

carriebradshaw8

Pogledajte neke od kombinacija koje su obilježile seriju, prisjetite se svojih favorita, a možda vas to inspirira za jedan nedjeljni filmski ili TV maraton.

carriebradshaw5

carriebradshaw14

carriebradshaw10

carriebradshaw6

carriebradshaw9

carriebradshaw4

carriebradshaw16

carriebradshaw13

carriebradshaw3

carriebradshaw

carriebradshaw15

carriebradshaw17

carriebradshaw2

Foto: HBO

Učitati još
Zatvori