Ovo su najbolji novogodišnji filmovi ako slavite Novu godinu doma

Ovo su najbolji novogodišnji filmovi
ako slavite Novu godinu doma

Bridget JOnes Diary 3

Ako ste se odlučili dočekati novu godinu kod kuće , udobno smješteni, okruženi voljenima, hranom i piće – nedostaju vam samo još novogodišnji filmovi. Oni, zabavni, možda lagani, no zanimljivi koji će vas nasmijati, no i razdragati. Donosimo prijedlog od pet filmova, sigurno ćete naći nešto za svoje filmsko slavlje.

Bridget Jones’s Diary, Dnevnik Bridget Jones

Britanska kolumnistica Helen Fielding objavljivala je tijekom devedesetih u listovima The Independent i The Daily Telegraph rado čitane tekstove o privatnim, poslovnim i romantičnim nedoumicama žena na pragu srednjih godina. Tako je nastala knjiga Dnevnik Bridget Jones koja je u kratkom vremenu postala britanski i svjetski bestseler. Filmski su producenti reagirali munjevito te je 2001. predstavljena snimljen film koji je postigao sjajan komercijalni uspjeh i postavši jedan od kultnih zimskih, blagdanskih i novogodišnjih filmova.

Izbor Renée Zellweger za glavnu ulogu bio je pun pogodak, jer je pružila ulogu karijere koja joj je širom otvorila vrata Hollywooda. Redateljica je debitantica Sharon Maguire koja se dotad bavila BBC-jevim projektima i dokumentarcima (The Late Show). Zato su angažirani iskusni scenaristi te je trojac tekstopisaca uz samu autoricu romana kompletiran Richardom Curtisom (Četiri vjenčanja i sprovod, Ja u ljubav vjerujem i Zapravo ljubav) te Andrewom Daviesom, poznatim po prilagodbama literarnih djela (mini-serija Ponos i predrasude). Uz R. Zellweger u filmu su nastupila trenutačno dva najpopularnija britanska glumca. To su Colin Firth (Djevojka s bisernom naušnicom, Dobro čuvane laži) i Hugh Grant (Četiri vjenčanja i sprovod, Ja u ljubav vjerujem).

Bridget Jones Diary

Bridget Jones Diary 2

When Harry Met Sally, Kad je Harry sreo Sally

Harry (B. Crystal) i Sally (M. Ryan) upoznali su se 1977. na Čikaškom sveučilištu, nakon što su diplomirali. Kako je Sally putovala u New York gdje će se zaposliti, kao i on, povezla ga je svojim automobilom. On želi raditi kao savjetnik specijaliziran za politička pitanja, a ona će biti novinarka. Cijelim putem raspravljaju samo o jednoj temi: mogu li muškarac i žena biti prijatelji koji nikad neće pomisliti na spolni odnos jedno s drugim. U New Yorku se pozdrave i ponovo se sretnu nakon pet godina na njujorškom aerodromu. Ona je u vezi s jednim njegovim poznanikom, a on se namjerava oženiti. Ona radi kao novinarka, on je politički savjetnik. Za vrijeme leta opet razgovaraju samo o načelnim pitanjima koja se tiču muško-ženskih odnosa. Ponovo se sretnu za pet godina. Nju je napustio dečko, a njegova žena želi rastavu. Sad će se početi češće sastajati jer shvate da imaju mnogo toga zajedničkog i da su zapravo već prijatelji. No, postavlja se vječno pitanje hoće li njihovo prijateljstvo prerasti u ljubav?

'When Harry Met Sally'

Ovu jako zabavnu i pametnu komediju napisala je poznata njujorška novinarka Nora Ephron. Kritičari su se složili da je to brbljava komedija u duhu komedija Woodyja Allena, no neki su dodali i da je bolja od mnogih Allenovih komedija. Režirao ju je Rob Reiner koji je prije ovog filma režirao četiri filma od kojih je posebno bio hvaljen Ostani uz mene snimljen prema pripovijetki Stephena Kinga. Nakon Kad je Harry sreo Sally snimio je Misery, Nekoliko dobrih ljudi, Američkog predsjednika i druge hvaljene i gledane filmove.

ljubavni-filmovi-when-harry-met-sally

Ocean’s 11, Oceanovih 11

Steven Soderbergh jedan je od najzanimljivijih američkih autora čija se karijera sastoji od sustavnog izmjenjivanja izrazito komercijalnih produkcija i elitističkih art-filmova. Soderbergh se proslavio kultnim debitantskim filmom “Seks, laži i videovrpce” i 1989. osvojio Zlatnu palmu u Cannesu, a nakon gotovo desetljeća krize probio se u prvu ligu američkih redatelja ostvarenjima kao što su “Daleko od očiju”, “Erin Brockovich” i “Traffic”.

Oceanovih 1 Stevena Soderbergha sada je već kultni film, kriminalistička, špijunska komediju s Bradom Pittom i Georgeom Clooneyem te Julijom Roberts, Andyjem Garcijom, Mattom Damonom i drugim odličnim glumcima…

53020b21776f7229a4b03b00

Sex and the City, Seks i grad

Priča Carrie, Samanthe, Charlotte i Mirande nastavlja se četiri godine nakon završetka hit serije, a naše najdraže modne djevojke nastavljaju žonglirati poslovima, prijateljstvima i vezama dok se počinju navigirati kroz majčinstvo, brak i nekretnine na Manhattanu. Odličan je ovo izbor za filmsko slavlje i novogodišnju noć Probajte mu odoljeti!

00-holding-sex-and-the-city

 

Holiday Inn

Za kraj – jedan vječni klasik! Bing Crosby, Fred Astaire i Marjorie Reynolds uljepšat će vam novogodišnju noć, makar ju dočekali pod dekicom, na kauču. Radi se o filmu koji donosi priču o gostioni koja je otvorena samo i isključivo za blagdane i koja spaja nespojive ljude. Mnogo slavlja i divne glazbe čeka vas u ovom filmu.

 

Učitati još
Zatvori