Uronite u feel good vikend uz filmski maraton s Diane Keaton

Uronite u feel good vikend uz filmski
maraton s Diane Keaton

Diane Keaton omiljena je američka filmska glumica, redateljica i producentica. Poznajemo ju još iz sedamdesetih kada je zapažena po ulozi u Kumu, a filmovi koji su joj oblikovali karijeru su oni koje je snimila s Woodyjem Allenom. Četvrti koji je snimila s njim, Annie Hall, donio joj je nagradu Oscar za najbolju glavnu glumicu. Njezini filmovi vječni su klasici, a mi smo ih izabrali nekoliko za feel good vikend uz filmski maraton s Diane Keaton.

5 Flights Up

Romantična priča o ljubavi, životu i starenju vodi nas u New York. Ruth (Diane Keaton) i Alex (Morgan Freeman) sedamdesetih godina doselili su se u zgradu s čijeg krova puca spektakularan pogled. Uživanje u njihovom stanu iz snova dolazi na kušnju jer počinju primjećivati da se njihova kujica (koja igra važnu ulogu u njihovim životima) zbog starosti više ne može penjati na peti kat. Stan odluče prodati, no ipak nije tako jednostavno kako su zamislili.

Baby Boom

Baby Boom je klasična priča o poslovnoj ženi koja nema vremena za ljubavni život. Glavom u karijeri, njezin ubrzani život do korijena će promijeniti jedna djevojčica. Cijeli život joj se okreće naglavačke nakon što naslijedi dijete svojih preminulih rođaka. Njezin posao, ljubavnik i ubrzan život sada dolaze na kušnju.

And So It Goes

Michael Douglas i Diane Keaton u ovom odličnom filmu o starom egoističnom prodavaču nekretnina kojeg jednoga dana sin s kojim godinama nije bio u kontaktu zamoli da mu pričuva kćer dok je on na putu. Problem je u tome što Oren Little (Douglas) uopće nije znao da ima unuku. Ovo je idealan film za vikend razbibrigu a kraj, pretpostavljamo, već možete pogoditi.

The Big Wedding

Obiteljska komedija iz 2013. okupila je osim Keaton vrhunske glumce Roberta De Nira, Robina Williamsa, Susan Sarandon, i Katherine Heigl. Priča prati već dugo razvedeni par (De Niro i Keaton) koji dolaze na vjenčanje posvojenog sina, ali ondje se pojavljuje i njegova vrlo konzervativna biološka majka stoga su primorani glumiti da su sretan par. Čini se kako im je to puno teži zadatak nego što su zamislili.

Book Club

Oskarovke Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen i Mary Steenburgen u ovoj urnebesno zabavnoj komediji pokazuju kako život u trećoj životnoj dobi može biti itekako interesantan. Radnja filma odvija se Kaliforniji i prati život četiri prijateljice čiji se životi promijene nakon čitanja knjige 50 nijansi sive u njihovom književnom klubu.

Father of the Bride

Jedna od klasičnih komedija devedesetih. Steve Martin i Diane Keaton vode poprilično običan život koji se zakomplicira u trenutku kad se njihova kćer vrati iz Europe s viješću da se zaručila. Ovaj film odlično prikazuje obiteljske vrijednosti na zabavan način. Ako ulovite vremena pogledajte i drugi dio, a za sve fanove nedavno je izašao i treći dio – u specijalnom pandemija izdanju s Netflixom. U stvaranju trećeg filma sudjelovali su Diane Keaton, Kimberly Williams-Paisley, Florence Pugh, Alexandra Shipp, Steve Martin, Robert De Niro, Martin Short, Kieran Culkin i George Newbern. Cijelog ga možete pogledati ovdje.

Annie Hall

Iako bi listu za filmski maraton s Diane Keaton mogli slagati poprilično dugo, zaključit ćemo naš popis s njezinim mega hitom, jednim od prvih filmova i film za kojeg je dobila nagradu Oscar, Annie Hall. Neurotični komičar Alvy Singer (W. Allen) prisjeća se sa sjetom svoje najveće ljubavi Annie Hall (D. Keaton) tražeći razlog njihovog prekida od prije godinu dana. Jedan od najboljih filmova Woody Allena osvojio je čak četiri Oscara, a uvijek nam je rado na listi omiljenih feel good filmova.

Učitati još
Zatvori