Rezervirajte jednu od večeri u nadolazećem tjednu za odlazak u kino

Rezervirajte jednu od večeri u
nadolazećem tjednu za odlazak u kino

Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn je uvrnuta priča u kojoj Harley, nakon prekida s Jokerom, traži svoju žensku bandu. Redateljska palica pripala je Cathy Yan koja je prva azijska redateljica za film superjunaka/inje. Scenarij potpisuje Christina Hodson, a glazbu Daniel Pemberton.

Glavna zvijezda filma je fantastična australska glumica Margot Robbie koja je lik Harley Quinn već utjelovila u oba nastavka filma “Suicide Squad”. Osim u glavnoj ulozi, Margot Robbie, koju smo ove sezone imali prilike
gledati u Tarantinovom “Once Upon a Time… in Hollywood” i filmu “Bombshell” koji problematizira položaj žena u poslu naspram muškaraca, ovog se puta našla i u ulozi jedne od producentica filma. Uz Margot Robbie, glumačku postavu filma čine Mary Elizabeth Winsted (Huntress), Chris Nessina (Victor Zsaz) i Ewan McGregor (Black Mask).

Uzbudljivi nastavak priče o životu antijunakinje Harley Quinn

Film počinjem prekidom Jokera i Harley. On ju izbacuje iz stana, a Harley se smješta kod starijeg muškarca Doca koji ima kineski restoran. Prvi put je nezaštićena i u bijegu dok je progoni svaki kriminalac u Gothamu, počevši s najvećim od svih, Romanom Sionisom. Uz neočekivanu pomoć Huntress, Black Canary i Renee Montoye, Harley bi mogla preživjeti ovaj ludo divlji, potencijalno vjerojatno smrtonosni dan.

GCPD detektivka Renee Montoya (Rosie Perez), Huntress (Mary Elizabeth Winstead) i Black Canary (Jurnee Smollett-Bell) provode dane na svoj način: rješavaju masovna ubojstva, izvršavaju masovna ubojstva ili nastupaju u klubu pod pokroviteljstvom masovnih ubojica i njihovih prijatelja. Radnja filma se ne odvija toliko na Manhattanu kao što je slučaj s Jokerom, već se premješta na mjesta poput Brooklyna, The Bronxa i Chinatowna.

Margot Robbie, koja je ponovo u ulozi Harley i producira film otkrila je više o ovom iskustvu: „Vrlo je oslobađajuće i kreativno stimulirajuće kada imate slobodu igrajući svoju ulogu, a lik Harley Quinn mi to omogućuje.”

Taj donedavno nedodirljivi teritorij naveo je Robbie da razmišlja o mogućnostima za Harley uključujući osnivanje ženske bande, popularnog DC tima pod nazivom Birds of Prey (Ptice grabljivice). „Cijeli život sam okružena prijateljicama i sve radimo zajedno. To me inspiriralo da razvijem priču o Harley i Birds of Prey, skupini u kojoj je svaka žena jedinstvena, ali nadopunjuju jedna drugu, posebno u svojim stilovima borbe.”

Mary Elizabeth Winsted, koja utjelovljuje lik Huntress, istaknula je emacipaciju žena, ali i žensko zajedništvo kao posebnost filma koji će uskoro osvojiti i hrvatska kina: “Svidjelo mi se što je ovo priča o snažnim ženama koje pokušavaju pronaći svoju neovisnost, a okupljanjem u bandu pronalaze tu neovisnost u sebi i jedna u drugoj.”

Kako bi ujedinio ove žene u borbi za zajednički cilj, film je prožet napetom akcijom i suočava ih protiv vrlo neobičnih negativaca – šefa mafije Romana Sionisa, kojeg zovu Black Mask, a glumi ga Ewan McGregor i njegovog pomoćnika Victora Zsasza, kojeg glumi Chris Messina, kako bi spasile jednu mladu djevojku, Cassandru Cain. Cass je ulična džeparica koja pokrade krivu osobu, a glumi je Ella Jay Basco.

Za izgled i atmosferu u filmu zaslužni su producenti i dizajnerski timovi, na čelu sa scenografom K.K. Barrettom i kostimografkinjom Erin Benach (također je radila na filmu A Star is Born) koja je vizualnu inspiraciju izvlačila iz same Quinn, uvrštavajući određene motive u Harleyinu verziju Gotham Cityja.

Za kraj Robbie kaže: „Ovaj film je divlja vožnja s puno zabave – život kako ga vidi Harley – život koji je nepredvidiv, kaotičan, smiješan, opasan, srdačan … pomalo svakakav, poput nje.„

Film Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn, u distribuciji Blitz filma, u kinima pogledajte pretpremijerno 5. veljače, a ulaznice možete kupiti već danas online ili na blagajnama kina.

Photo: PR

Učitati još
Zatvori