10 odličnih turskih serija koje ove jeseni gledamo na Netflixu
10 odličnih turskih serija koje ove jeseni gledamo na Netflixu

10 odličnih turskih serija koje ove
jeseni gledamo na Netflixu

Ako ste ljubitelj turskih serija, zasigurno će vam se svidjeti i naslovi koje smo za vas izdvojili u nastavku! Svi oni čekaju vas na Netflixu. Uz klasične dramske serije, među našim preporukama našle su se i povijesne serije te trileri i misterije.

Krojač

Serija Krojač (Terzi), temeljena je na istinitoj priči, a prati mladog i slavnog krojača koji je od svog djeda naslijedio talent i uspješan posao. Zahvaljujući njemu zaljubljuje se u klijenticu, buduću mladenku, čija mu je izrada vjenčanica povjerena. Početak je to priče ispunjene obiteljskim tajnama i ljubavnim intrigama uz koju možete provesti ovu jesen.

turske serije na netflixu

Na krilima ambicije

Serija Na krilima ambicije (Kus Uçusu) je usredotočena na redakciju jutarnjeg televizijskog showa, a prati mladu pripravnicu Asli koja je pripravna na sve kako bi se uspela na ljestvici i dosegnula vrhunac svog novog posla. No, san o savršenom poslu uskoro će se pretvoriti u noćnu moru, a pred gledateljima je osam epizoda ispunjeno intrigama, zavišću i skandalima.

turske serije na netflixu

Šahmaran

Serija Šahmaran (Sahmaran) novi je turski naslov na Netflixu koji spaja dramu i znanstvenu fantastiku. Kroz osam epizoda pratimo Şahsu, profesoricu psihologije iz Istanbula, koja seli u manji gradić kako bi razriješila obiteljske odnose.  Dok je tamo, upleće se u zajednicu koja štuje Şahmaran, mitsko stvorenje koje je pola žena, pola zmija i koje čeka na ispunjenje povijesnog proročanstva… riječ je o neobičajnoj tematici kada su moderne turske serije u pitanju, no baš zato joj valja dati priliku.

turske serije na netflixu

Ponoć u  Pera Palaceu

Turska povijesna dramska televizijska serija o putovanju kroz vrijeme smještena je u stvarni hotel Pera Palace. Dobivši zadatak u kojem treba popratiti 130 godišnjicu od osnivanja poznatog istanbulskog hotela, novinarka dobiva priliku otputovati u prošlost,  gdje mora zaustaviti zavjeru koja bi mogla promijeniti povijest suvremene Turske. Osim intrigama, osam epizoda serije Ponoć u  Pera Palaceu (Pera Palas’ta Gece Yarısı) ispunjeno je i (ne)sretnim ljubavnim zgodama.

turske serije na netflixu

Klub

Povijesna serija Klub (Kulüp) vodi nas u istanbulski noćni život sredinom prošlog stoljeća. Ondje pratimo nastojanja Matilde, majke s problematičnom prošlošću i radnice noćnog kluba da se ponovno zbliži s buntovnom kćeri. Šturi je ovo opis povijesnog naslova koji nam kroz dvije sezone donosi plejadu osebujnih likova.

PS: Druga sezona na Netflixu će biti dostupna od 15. rujna!

turske serije na netflixu

Drugo ja

Tri prijateljice i jedno duhovno putovanje koje je promijenilo sve, kratak njen opis dramske serije Drugo ja (Zeytin Agaci). Prekrasna je to priča o ženskom prijateljstvu i slavljenju ljepote života.

turske serije na netflixu

Od koga bježimo?

Triler Od koga bježimo? (Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?) u sedam epizoda donosi priču o majci i kćeri koje bježe od tajanstvene prošlosti. Zaklon pronalaze u hotelima, no u svim gostima vide potencijalnu prijetnju. Ako ste ljubitelj turske televizijske produkcije ovaj naslov ne biste smjeli propustiti. Također, prikazani kadrovi vodit će nas kroz neke od najljepših turističkih lokacija ove zemlje, uključujući Antaliju i Kapadokiju.

turske serije na netflixu

Fatma

Na popisu serija koje gledamo na Netflixu našla se i Fatma (Fatma). Riječ je o trileru u kojem pratimo kućnu pomoćnicu, koja shrvana tragedijom, kreće  u ubilački pohod, tražeći svojeg nestalog muža i suočavajući se sa starim ranama.

turske serije na netflixu

Susret u Istanbulu

Ako ste propustili, obavezno pogledajte dramsku seriju o različitim slojevima društva u Istanbulu. Nosi naslov Susret u Istanbulu (Bir Baskadir), a u njoj pratimo skupinu pojedinaca koja nadilazi sociokulturne granice i čije se životne priče isprepliću dok čine isto.

turske serije na netflixu

Dar

Serija Dar (Atiye) uspješan je psihološki triler u koji su utkani misterija i nadnaravno. Nešto drugačiji u odnosu na prethodno spomenute naslove, donosi priču o slikarici koja kreće na putovanje samootkrivenja, a putem će razotkriti i tajne arheološkog nalazišta u Anatoliji. Pokazat će se kako su one povezane s njezinom prošlošću… Na Netflixu su trenutno dostupne sve tri sezone serije.

turske serije na netflixu

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori