‘Top Gun: Maverick’ je tu i ruši sve rekorde gledanosti
‘Top Gun: Maverick’ je tu i ruši sve rekorde gledanosti

‘Top Gun: Maverick’ je tu i
ruši sve rekorde gledanosti

Top Gun: Maverick novi je film Toma Cruisea koji ovih dana ruši rekorde gledanosti i u domaćim kinima. Nastavak filmskog klasika također je srušio i povijesne rekorde studija Paramount i samog Toma Cruisea. Ovime je jedan od vodećih holivudskih glumaca još jednom dokazao kako sve što dotakne pretvara u zlato.

Nastavak koji se čekao čak 36 godina nije razočaralo niti domaću publiku. Top Gun: Maverick u distribuciji Blitz filma, već u prvom vikendu prikazivanja u Hrvatskoj premašio je brojku od 57.000 gledatelja.

Velik interes za nastavak priče

Film je i prije same premijere izazvao nevjerojatan interes publike, što dokazuju rekordni pregledi svih trailera koji su objavljeni uoči izlaska. Reakcije gledatelja koji su do sada imali prilike film pogledati na velikom platnu također su fantastične. Povratak Toma Cruisea i nostalgija za naslovom koji je obilježio cijelu jednu eru, pokazali su se kao dobitna kombinacija. Pilot Pete ‘Maverick’ Mitchell još je jednom osvojio srca gledatelja u ovom akcijskom filmu koji ne ostavlja ravnodušnim.

U filmu glume i Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Ed Harris, Val Kilmer te brojni drugi poznati glumci. Redatelj filma je Joseph Kosinski, a priču su napisali Peter Craig i Justin Marks.

Inače, sam proces nastanka filma bio je itekako medijski popraćen. Prvenstveno zato što je Cruise poznat po tome što sam izvodi razne vratolomije na snimanju, bez korištenja dublera koji se obično angažiraju za snimanje akcijskih scena. Tako je bilo i ovaj put te smo svjedočili brojnim videima koji ga prikazuju kako s lakoćim izvodi vratolomije iako je pred sedmim desetljećem života.

Inače, Top Gun je te, sada već davne, 1986. godine bio jedan od najvećih kino hitova. Također je postao popularan i zbog glazbe korištene u filmu, a tu se posebno istaknula pjesma Take My Breath Away grupe Berlin. Čini se kako Top Gun: Maverick ozbiljno korača prema novom, možda i većem uspjehu od svog originala.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori