Filmski maraton: Tim Burton

Filmski maraton: Tim Burton

Tim Burton

Jedan od najmaštovitijih redatelja Tim Burton autor je koji je sposoban i s malim budžetom napraviti dobar film. Od ozbiljnih filmova, komedija, drama, horora, filmova za djecu – njegov opus je stvarno nevjerojatan, a filmovi redovito na samom vrhu svih relevantnih ljestvica. Johnny Deep mu je očito muza, jer ni jedna velika uspješnica to nije bez njega u glavnoj ulozi. Dugo je bio u braku s još jednom hollywoodskom osobenjakinjom, vrhunskom glumicom Helenom Bonham Carter, pa je tako i ona zaštitni znak mnogih njegovih filmova. S obzirom na to da je listopad i sve je već lagano u znaku Halloweena, volimo se ušuškati pod dekicu i pustiti si dobar spooky film. Tim Burton filmski maraton za to je idealan.

Frankenweenie (2012)

Idealna obiteljska komedija za hladni jesenski vikend. Radnja filma pomalo nas vuče na Kingov Pet Cemetery, jer prati mladog Victora koji znanstvenim pokusom oživljava svog voljenog psića Sparkyja. No stvari nisu baš tako bajkovite i jednostavne.

Sleepy Hollow (1999)

Malo horora, fantazije i nadnaravne atmosfere. Johnny Deep glumi policajaca Ichaboda Cranea koji je poslan iz New Yorka u selo Sleepy Hollow. da istraži niz misterioznih ubojstava.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Jedan od klasika ovog scenarista i redatelja, film u kojem ponovo Johnny Deep igra glavnu ulogu, a pridružuju mu se i Helena Bonham Carter i Alan Rickman. Ovaj horor mjuzikl vraća nas na ulice Londona i prati priču o Benjaminu Barkeru, zvanom Sweeney Todd. On je vlasnik brijačnice koja je samo paravan za stravična ubojstva u kojem sudjeluje zajedno sa svojom sustanarkom gospođom Lovett.

Edward Scissorhands (1990)

Još jedan kultni film ovog redatelja, mnogima možda i najomiljeniji. Prati mladića koji umjesto ruku ima škare i nakon što se zaljubi u prekrasnu mladu djevojku koju glumi Winona Ryder izlazi iz izolacije i otkriva se svijetu.

Big Fish (2003)

Posljednjim filmom na ovoj listi pomaknut ćemo se iz ovog hororastog spooky ugođaja i zatvoriti listu jednim od najdivnijih obiteljskih filmova. Film s izrazito snažnom porukom, emotivan, snažan. Film koji je višestruko nominiran za razne filmske nagrade, prati priču jednog isfrustriranog sina koji pokušava razumjeti svog oca i zbližiti se s njim, razlučujući što je fikcija. a što stvarnost. Toplo, pomaknuto, genijalno.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori