Tko je sve osvojio Golden Globes nagradu?

Tko je sve osvojio Golden Globes nagradu?

Golden Globes 2019.

Upravo je završila dodjela nagrada Golden Globes i službeno je počela oscarovska groznica! Svečena ceremonija 76. dodjele nagrada tradicionalno se održala u The Beverly Hilton hotelu, ovog puta za prestižna filmska i televizijska ostvarenja 2018. godine. Domaćini dodjela nagrada bili su Sandra Oh i Andy Samberg i za razliku od prijašnjih dodjela kada je veliki fokus bio na domaćinima i kako će oni voditi cijelu ceremoniju nagrada te s obzirom na to da se radilo o vrhunskim komičarima i kakav će show izvesti, ovog puta je cijela pozornost bila usmjerena na nominirane i dobitnike nagrada.

Najveći pobjednik ovogodišnjih Golden Globesa jest film Bohemian Rhapsody!  Queen biopic film odnio je dva kipića – za najbolji dramski film i najboljeg dramskog glumca. Uz Ramija Maleka, u kategoriji bio je nominiran i  Bradley Cooper za ulogu u svom režiserskom debiju, no izgubio je u toj utrci. No, njegov film A Star Is Born odnio je pobjedu za najbolju originalnu pjesmu u filmu – kipić su osvojili Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando i Andrew Wyatt za pjesmu Shallow. Lady Gaga nije nagrađena za najbolju žensku ulogu, ta nagrada je pripala Glenn Close za film The Wife, dok je Cooper izgubio i režisersku utrku i nagradu za najbolju filmsku režiju osvojio je Alfonso Cuaron za film Roma, o kojemu smo već i pisati, pročitati možete ovdje.

Rami Malek

Green Book film je osvojio tri nagrade, dok je film Vice, biopic o Dicku Cheneyu donio nagradu Christianu Baleu u kategoriji najbolje muške glumačke izvedbe u dramskom filmu, mjuziklu ili komediji.  Popis svih dobitnika možete saznati ovdje.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori