Nova španjolska serija na Netflixu koja nas je dovela na rub neizvjesnosti

Nova španjolska serija na Netflixu koja nas
je dovela na rub neizvjesnosti

Streaming div Netflix posljednjih godinu do dvije ima svoje peakove i velike padove – u smislu kvalitete novih serija, filmova i emisija koje nam nudi svakog mjeseca. Ono što mu, međutim, moramo priznati je sve ‘deblja’ ponuda internacionalnih uspješnica, bilo da su filmovi ili serije. Ponajviše briljira francuska i španjolska produkcija, a ponovno se to kristaliziralo serijom ‘Who Killed Sara’ odnosno ‘Quien mato a Sara.’

Zasjela je na drugo mjesto među najgledanijima i tako se približila Netflixovom nedavnom iznenađenju ‘Ginny and Georgia’, seriji koja je oborila rekord i postala jedna od najuspješnijih.

Serija Who Killed Sara – napeta priča kakvu dugo niste gledali

Prve reakcije medija i gledatelja slažu se u jednom: već dugo niste gledali nešto što će vas do te mjere držati u neizvjesnosti, pustiti da pomislite kako znate rješenje misterija, a onda ponovno otići u sasvim drugi smjer priče.

Španjolska serija ima 10 epizoda tijekom kojih postepeno razotkrivamo što se dogodilo Sari, sestri Alexa Guzmana koji je proveo posljednjih 18 godina u zatvoru. Osuđen za ubojstvo vlastite sestre koje mu je netko podmetnuo. Međutim, sad kad je konačno izašao zatvora, Alex neće stati dok ne dobije vlastitu osvetu i dokaže da je iza smrti njegove sestre i 18 godina dugog boravka iza rešetaka – upravo destruktivna obitelj Lazcano. U želji da se osveti, Alex nailazi na tajne, ljude i odnose koji će neprestano širiti priču o Sari u nešto potpuno neočekivano. Do te mjere da kao gledatelji nikad nismo sigurni što se sljedeće može dogoditi u svijetu u kojem likovi žive ili što se već, godinama ranije, zbilja dogodilo.

Glumačka postava koje ćemo se teško zasititi

Baš kao što je slučaj bio sa serijama ‘Elite’, ‘La Casa de Papel’ i ‘Locked Up’, tako i serija ‘Who Killed Sara’ donosi glumačku postavu koju ste već mogli upoznati u drugim španjolskim hitovima. U seriji glume Manolo Cardona (Alex Guzman), Mariana Carolina Miranda, Claudia Ramirez, Gines Garcia Millan i mnogi drugi koje ste mogli vidjeti u serijama poput ‘Narcosa’ pa čak i ‘Rebelde.’

https://www.youtube.com/watch?v=hfikdvpj228

Strani mediji seriju su počeli nazivati kombinacijom ‘The Undoing’ (serije s Hugh Grantom i Nicole Kidman koja je izgledala obećavajuće, ali kraj je mnoge razočarao) i slavne ‘Bit Little Lies.’ Druga sezona još uvijek nije službeno potvrđena, ali s obzirom na reakcije publike – čini se da već možemo početi odbrojavati!

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori