Pogledajte trailer za The Glorias – dugoočekivani film o životu Glorie Steinem

Pogledajte trailer za The Glorias – dugoočekivani film o životu Glorie Steinem

Napokon je stigao dugoočekivani trailer za The Glorias – autobiografski film o životu Glorie Steinem koja je jedna od najpoznatijih američkih novinarki, feministkinja i aktivistkinja. Film je adaptacija njezine knjige iz 2015.”My Life on the Road” i prati ju kroz desetljeća njezina života. Film je imao premijeru na Sundanceu ranije ove godine a sada je konačno stigao i trailer.

The Glorias

Gloria Marie Steinem američka je feministkinja, novinarka i društveno politička aktivistkinja koja je postala nacionalno priznata kao vođa i glasnogovornica američkog feminističkog pokreta krajem 1960-ih i početkom 1970-ih. Život je posvetila borbi za prava žena a redovito je u fokus i na naslovnice stavljala goruće teme i pitanja koja se tiču ženskih prava. Jedno od njih je i obiteljsko nasilje – tu je temu prva stavila na naslovnicu časopisa. U svojoj borbi aktivna je i danas, a možemo ju gledati i u seriji Gospođa Amerika koja se bavi upravo ovim temama. U svijetu u kojem i dalje patrijarhat ne prestaje, pitanje feminizma iznimno je važno i još uvijek goruće.

Film nastao prema knjizi My Life on the Road

Gloria je napisala mnogo knjiga a jedna od njih je upravo i My Life on the Road koja je adaptirana u The Glorias. Juilane Moore i Alicia Vikander samo su dio glumaca koje ćemo gledati uskoro u ovom filmu. Do tad pogledajmo trailer.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori