Danas izlazi nova sezona obožavane španjolske serije ‘Elite’

Danas izlazi nova sezona obožavane
španjolske serije ‘Elite’

Već nekoliko godina Netflix ulaže velike napore da na novu razinu podigne svoju ponudu međunarodnih serija odnosno produkcija. Njemačke, španjolske i francuske serije, a odnedavno i južnokorejske, u najvećem su fokusu ove streaming platforme, motiviranom upravo fascinantnim uspjehom naslova s tog područja. Dark, Money Heist, Squid Game, Lupin – i Elite, neke su najpopularnijih europskih serija u posljednjih nekoliko godina. Ova posljednja, Elite, iznova je popularizirala žanr tinejdžerske serije koju je autor Carlos Montero vješto isprepleo s elementima trilera.

Od 2018. godine Elite se pretvorila u bingeing hit na svjetskoj razini, a još nas malo dijeli od njezine najnovije, pete sezone.

Nova sezona serije Elite napokon stiže na Netflix i trebala bi biti dostupna na streaming servisu tijekom dana!

Što očekivati od pete sezone?

Prisjetimo se, Elite je od samog početka inzistirala da nije klasična teen serija pa je tako u svoju radnju vješto uplela i romantične storylineove, elemente akcije kroz priču o drogama i ubojstvima, društvenu kritiku kroz teme socijalne isključenosti i predrasuda. Radnja započinje kad u školu Las Encinas, jednu od najprestižnijih i najskupljih srednjih škola, krenu tri tinejdžera iz radničke klase, a njihovi sukobi s klincima iz visokog društva imaju fatalan ishod. Svaka je sezona dosad imala specifičan misterij – u prvom se poglavlju sve vrtjelo oko pitanja ubojstva, druga je sezona obrađivala jedan nestanak, u trećoj smo pratili još jedno ubojstvo, a u četvrtoj su gledatelji morali otkriti što se dogodilo novoj učenici u školi. Kao i dosad, peta sezona serije Elite imat će osam epizoda.

U novim epizodama serije, radnja nas vodi u događaje nakon Philipeove novogodišnje zabave i Guzmanovog bijega iz Španjolske. Tajna o jednoj neočekivanoj smrti iz prošle sezone mogla bi u potpunosti uništiti ljubavnu priču između mladog Samuela i Ari. Paralelno pratimo Omara koji se oporavlja od Andreevog odlaska s Guzmanom, a u petoj sezoni stižu novi likovi u obliku Isadore, mlade bogate nasljednice i Ivana, sina najveće sportske zvijezde. Kako piše Digital Spy, “obožavatelji će vidjeti Phillipeovo priznanje o nasilju, Patrickove probleme s bijesom, Benjaminovu žeđ za osvetom i pakt o šutnji između Samuele i Rebeke.”

U seriju se tako vraćaju glavna lica kao što su Itzan Escamilla (Samuel), Omar Ayuso (Omar), Claudia Salas (Rebeka), Georgina Amoros (Cayetana), Carla Diaz (Ari), Martina Cariddi (Mencía), Manu Rios (Patrick), Pol Granch (Philipe), Diego Martin (Benjamin), a stižu nove zvijezde poput Valentine Zenere (Isadora), Andrea Lamoglije (Ivan) i Adam Nouroua.

“Elite je uvijek svemir u koji se želim vratiti. Stimulira me, tješi i ohrabruje. Peta sezona je fešta za sva osjetila. Uživat ćete”, odao nam je Carlos Montero u službenoj izjavi za Netflix.

Foto: Netflix / Instagram

Učitati još
Zatvori