Ovaj mjesec bingeamo: Svibanj donosi neke od najiščekivanijih serija ove godine!

Ovaj mjesec bingeamo: Svibanj donosi neke od najiščekivanijih serija ove godine!

Ovih dana serije samo ‘gutamo.’ U travnju smo pogledali popriličan broj izvrsnih serija pa se jedno vrijeme pričalo samo o potpuno suludom Joe Exoticu iz dokumentarne serije ‘Tiger King’, a ne moramo ni spominjati groznicu koja nas je zahvatila s novom sezonom serije ‘La Casa de Papel.’ Kad smo već kod popularne španjolske uspješnice, nedavno smo izdvojili genijalne ‘zamjenske’ serije koje neodoljivo podsjećaju na nju.

Svibanj donosi novitete o kojima već neko vrijeme svi pričaju; zanimljivi binge naslove stižu na Netflix, HBO Go i Amazon Prime!

Hollywood

Serija “Hollywood” vjerojatno je jedna od najiščekivanijih serija ovog mjeseca. Prikazuje nam stvarno lice početaka filmske industrije u gradu iz snova. Luksuz, sjaj, moda, intrige ali i prekrasan kalifornijski pejzaž recept su za online bijeg preko bare. Radnja prati glumce, redatelje, scenariste, filmaše ali i sve one koji sudjeluju u stvaranju privida idealne filmske slike Amerike. Što se događa na mjestu gdje se rađaju snovi, kako izgleda process iz kuta onih koji ga stvaraju? Zaposlenici benzinske postaje Golden Tip Gas Station na koju dolaze brojne zvijezde, ipak o njima znaju puno više nego što to zna javnost. Seksualnost, tajne i pravo lice filmskog svijeta, u ovoj seriji ispričano je na drugačiji način.

Dead To Me

Sitno brojim do 8. svibnja kad na Netflix stiže jedna od najpopularnijih serija prošle godine ‘Dead To Me.’ Nakon prve sezone koja je osvojila gledatelje svojim pomalo mračnim humorom, autorica Liz Feldman najavila je novu sezonu s još više drame, sumnji i smijeha. Prisjetimo se, radnja serije prati Jen (Christina Applegate) udovicu i majku koja pokušava razriješiti ubojstvo svog supruga i njezinu prijateljicu Judy (Linda Cardellini) koja se isto tako nosi sa svojim gubitcima.

White Lines

Sad jedna izvrsna vijest za one koji još uvijek ne mogu prestati razmišljati o  ‘La Casa de Papel.’ Na Netflix stiže ‘White Lines’, serija koju je napisao Alex Pina, autor najgledanije strane serije na streaming gigantu trenutno. Krimi serija stiže 15. svibnja i bavi se nestankom DJ-a Alexa na Balearskom otočju. Prošlo je 20 godina od njegovog misterioznog nestanka kad pronađu njegovo tijelo na plaži. Njegova sestra Zoe, shvaćajući da od policije ne može očekivati ništa, kreće sama u otkrivanje slučaja, laži i prevara.

The Eddy

Kad razmislimo o filmovima koji su obilježili posljednjih nekoliko godina onda je tu svakako ‘La La Land.’ Uživali smo u estetici tog filmskog hita i radnji za koju je zaslužan nagrađivani redatelj Damien Chazelle. Mnoge od nas će razveseliti činjenica da na Netflix stiže serija ‘The Eddy’, njegov najnoviji projekt. Priča prati Elliota Udoa (Holland), nekad nagrađivanog njujorškog jazz pijanista koji s prijateljem vodi jazz klub „The Eddy“ u današnjem modernom Parizu. Elliot je istovremeno i menadžer kućnom bendu kluba (koji je sastavljen od pravih pariških jazz glazbenika) u kojem pjeva njegova on-off djevojka. Život mu se okreće naglavačke kad shvati da se u klubu odvijaju neke sumnjive radnje u koje je upetljan njegov partner s kojim vodi klub. Sve će dodatno zakomplicirati i iznenadni dolazak njegove kćeri tinejdžerice koja se odlučila preseliti k njemu u Pariz. Tajne izlaze na vidjelo.

Billions

Na HBO GO stigla je peta sezona jedne od najslavnijih serija o politici moći i svijetu visokih financija! U novoj sezoni zaoštrava se rivalstvo između Bobbyja Axelroda i Chucka Rhoadesa koji se istovremeno susreću i s napadima novih neprijatelja. Utjecajni Mike Prince (Corey Stoll) postaje ozbiljna prijetnja Axeovoj dominaciji na tržištu, a Chuck se sukobljava s opasnim državnim tužiteljem. Taylor Mason se mora vratiti u „Axe Capital“, te se mora boriti kako bi zaštitila zaposlenike i sredstva kojima raspolažu. Wendy Rhoades preispituje svoju odanost i sklapa iznenađujuće saveze zbog kojih dolazi u sukob s Chuckom i Axeom. Julianna Margulies glumi Catherine Brant, profesoricu sociologije na prestižnom fakultetu i autoricu bestselera.

I Know This Much is True

Na HBO GO 11. svibnja stiže serija s proslavljenim Markom Ruffalom u glavnoj ulozi. Temeljena na bestseleru Wallyja Lamba iz 1998., u adaptaciji i režiji Dereka Cianfrancea, ‘I Know This Much Is True’ šestodijelna je dramska serija Ruffalom u dvostrukoj glavnoj ulozi identičnih blizanaca Dominicka i Thomasa Birdseyja u obiteljskoj sagi koja prati njihove paralelne živote u epskoj priči o izdaji, žrtvi te praštanju, smještenoj u Americi 20. stoljeća. Serija prikazuje Dominicka i Thomasa kroz različite životne faze, počevši s njihovom sadašnjicom u kojoj se braća približavaju sredovječnim godinama, dopunjenoj Dominickovim prisjećanjima na njihovo mladenaštvo.

Homecoming

Krajem mjeseca, 22. svibnja, na Amazon Prime Video vraća se serija ‘Homecoming’, izvrsna triler serija u hitchcockovskom stilu. U prvoj smo sezoni pratili Juliju Roberts u glavnoj ulozi, ali u novom nastavku priče oscarovka više ne glumi. Njezino je mjesto zauzela genijalna Janelle Monae. Prisjetimo se, ova napeta serija nastala je po podcastu Sama Esmaila, poznat i kao redatelj hit serije ‘Mr. Robot’ koja je proslavila Ramija Maleka.

Foto: IMDb, PR

Učitati još
Zatvori