Osam serija koje će nam obilježiti studeni

Osam serija koje će nam
obilježiti studeni

Iako većinom jesenske i zimske dane provodimo u iščekivanju onih toplijih, upravo za vrijeme ovih mjeseci buja ponuda serija i filmova. Trenutno u kinima igra Dune, film koji je porušio sve rekorde gledanosti u svjetskom box officeu, a jednako intrigantan sadržaj stiže na streaming servise. Ovog ćemo mjeseca gledati sasvim nove TV poslastice, ali studeni je svakako u znaku povratka nekih od najpopularnijih serija prošle godine.

The Great

Serije-kao-Bridgerton-The-Great

U jeku prvog lockdowna, najveće iznenađenje 2020. godine bila nam je serija The Great. Savršena dinamika Elle Fanning i Nicholasa Houlta i inovativan spin na priče o kraljici Katarini Velikoj i kralju Petru III. samo su neki od aduta ove uspješnice. ‘Anti-povijesna’ dramedija, kako se proklamira, nastavlja priču o trijumfu Katarine nakon što je preuzela tron.  Međutim, rušenje vlastitog supruga s vlasti bio je tek početak – sad se mora suočiti s narodom čiji mentalitet ne može razumjeti, dvorom koji je ne podržava uvijek pa i s vlastitom majkom koju u novoj sezonu igra fantastična Gillian Anderson. Istovremeno joj svakodnevicu ne olakšava Peterova transformacija, ali i činjenica da očekuje dijete na rubu rata. Serija stiže na HBO GO 19. studenog.

An Astrological Guide For Broken Hearts

Na Netflixu se već prikazuje talijanska simpatična serija koja je baš ono što nam treba kad se želimo opustiti. Temelji se na romanu prvijencu Silvije Zucce, a mnogi je opisuju kao romantičnu, zabavnu komediju koja podsjeća na španjolski hit Valeria ili kultnu Bridget Jones. Radnja prati Alice, mladu ženu koja radi na televiziji i nikako se ne može pomiriti s prekidom. Međutim, kad upozna astrološkog gurua s kojim vrlo brzo razvije blizak odnos, svakodnevica će joj se potpuno preokrenuti.

Cowboy Bebop

John Cho glumio je u cijelom nizu popularnih serija i filmova, a uskoro ga gledamo u glavnoj ulozi na Netflixu. Cowboy Bebop zapravo je live-action adaptacija kultnog animiranog klasika. Radi se o napetoj drami s elementima science fictiona i westerna koja se fokusira na Spikea Spiegela, lovca na glave i bivšeg pripadnika mafije koji ne može pobjeći vlastitoj prošlosti. On i njegova genijalna družina moraju uhvatiti kriminalce u galaksiji, ali pritom nailaze na brojne kaotične i neočekivane avanture. Od serije možemo očekivati brdo akcije, humora i napetost do neizvjesnosti!

Tiger King 2

Trebamo li vam zapravo išta pričati o hitu koji je obilježio prvi lockdown? Bizarna priča o Joeu Exoticu nastavlja se 22. studenog i navodno nas očekuju još luđe priče i prizori koji bi trebali nadmašiti ono što smo vidjeli u prvoj sezoni. Joe Exotic služi zatvorsku kaznu od 22 godine zbog višestrukog kršenja zakona o zaštiti divljih životinja i planiranja ubojstva, a njegova najveća neprijateljica, Carole Baskin, pokušava preuzeti zloglasni zoološki. Serija zadire dublje u toksične odnose glavnih lica ove zajednice – Jeffa Lowea, Tima Starka, Allena Glovera, Jamesa Garretsona, i pokušava otkriti urote, moguća planirana ubojstva i još Tiger King ludila.

The North Water

Smještena u Velikoj Britaniji i arktičkoj pustoši krajem 1850-ih, The North Water priča je o Patricku Sumneru (Jack O’Connell), osramoćenom bivšem vojnom kirurgu koji se prijavljuje kao brodski liječnik u kitolovnoj ekspediciji na Arktik. Na brodu upoznaje harpunera Henryja Draxa (Colin Farrell), surovog ubojicu čiji je nemoral oblikovan u skladu sa surovošću njegova svijeta. U nadi da će pobjeći od užasa svoje prošlosti, Sumner se nađe u svijetu kojim dominiraju muškarci, na zlosretnom putovanju s ubojitim psihopatom. U potrazi za iskupljenjem, njegova priča postaje gruba borba za opstanak u arktičkoj pustoši. Serija stiže na HBO GO 5. studenog!

Big Mouth

Posljednjih nekoliko godina animirana TV komedija odnosno crtić za odrasle, Big Mouth, pravo je osvježenje. Komična priča o tinejdžerima i odrastanju popraćena je duhovitim teen situacijama u kojima glavnu ulogu često igraju tzv. pubertetska čudovišta zbog kojih se životi naših mladih protagonista neprestano mijenjaju. Provokativna komedija vraća se s petom sezonom koja će, ne sumnjamo, dovesti glavne likove u nove nezaboravno neugodne situacije.

True Story

Kevin Hart stiže na Netflix i to u dramskoj seriji True Story. Nakon filma Fatherhood koji je dobio relativno pozitivne kritike, izgleda da stand up komičar i glumac radi na zaokretu u svojoj karijeri. Ovoga puta Hart igra uspješnog komičara nadimka The Kid koji uživa u životu i svemu što mu njegov status donosi. Međutim, tu prividnu idilu ubrzo će prekinuti dolazak njegov starijeg brata (Wesley Snipes) ponovno u njegov život. Upravo će taj dramatičan povratak dovesti u pitanje cijelu Kidovu karijeru, ali i puno više od toga.

Gomorrah 5

Prema na bestseleru Gomora Roberta Saviana, ovo je insajderska priča o Camorri, strašnoj napuljskoj kriminalnoj organizaciji, ispričana očima 30-godišnjeg Cira, desne ruke klanskoga kuma, Pietra Savastana. Prisjetimo se, nakon ubojstva kuma don Pietra, u podzemlju Napulja nastala je praznina koju treba popuniti. Njegov sin Genny preuzima kontrolu koristeći priliku da izravnava stare račune. Preživjeli iz preostalih frakcija, iscrpljeni ratovanjem i golemim pritiskom policije, doživjeli su velike financijske gubitke te su se izmirili. A dok Avitabile provodi još jednu godinu u zatvoru, Genny sada mora vladati sjevernim Napuljem i Rimom. S druge strane, Ciro se uspio osvetiti, međutim njegovi snovi i obitelj uništeni su. U petoj se sezoni vraćaju glavna lica kultne serije, a radnja se nastavlja nakon što je Genny Savastano prisiljen sakriti se u bunker na kraju četvrte sezone.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori