Filmovi koje jedva čekamo pogledati kada ovo sve prođe

Filmovi koje jedva čekamo
pogledati kada ovo sve prođe

The French Dispatch

Iako do prije nekoliko tjedana i nismo bili toliko optimistični kad su u pitanju javna okupljanja, a odlazak u kino nam se činio kao daleka budućnost, čini se kako popuštanjem mjera već od idućeg tjedna možemo računati na neke projekcije. No nije ova pandemije zakinula samo nas krajnje korisnike. Kino industrija je u ozbiljnom problemu, pa su tako najveći svjetski filmski festivali odgođeni a brojna se događanja odvijaju online. Zbog trenutne situacije odgođene su i premijere. Ovo su novi filmovi u 2020. čije su premijere odgođene, a koje s nestrpljenjem očekujemo.

A Quiet Place Part II

Redatelj John Krasinski ponovo briljira u nastavku horrora s Emily Blunt u glavnoj ulozi. Film se nastavlja na prvi dio. Nakon što im je uništen dom, Evelyn (Emily Blunt) i njezino troje djece kreću dalje u nepoznati svijet, u kojem čak i najmanji zvuk znači smrt.

Originalan datum: 8. ožujka
Novi datum: 7. rujna

Black Widow

Filmski studio Marvel najavio je deset novih filmova post-Avengerske ere, a prvi je Black Widow sa Scarlett Johansson. Ona se vraća kao Natasha Romanoff, koju smo upoznali davne 2010. u filmu Iron Man 2. Tijekom idućih gotovo 10 godina, Natasha, odnosno Black Widow, pomagala je Avengersima u borbi protiv Thanosa, a u posljednjem nastavku Avengers: Endgame, kojim je završena saga o popularnim superjunacima, žrtvovala se kako bi spasila svijet.

Originalan datum: 1. svibnja
Novi datum: 6. studenog

Wonder Woman 1984

U filmu “Wonder Woman 1984” Gal Gadot vraća se u ulozi hrabre Amazonke iz stripa. Radnja filma odvija se u osamdesetim godinama u Americi, desetljeće nakon događaja iz prvog filma “Wonder Woman”. Kristen Wiig glumi Cheetah, suparnicu Wonder Woman, dok se kao redateljica ponovo pojavljuje Patty Jenkins.

Originalan datum: 5. lipnja
Novi datum: 14. kolovoza

Candyman

Film redateljice Nie DaCostae i producenta Jordana Peelea svojevrsni je nastavak kultnog slashera iz devedesetih. Sinopsis ukratko: Stanovnike četvrti Cabrini Green u Chicagu oduvijek je proganjala priča o nadnaravnom ubojici s kukom umjesto ruke, a kojeg je lako prizvati: samo treba ponoviti njegovo ime pet puta pred ogledalom.

Originalan datum: 12. Lipanj
Novi datum: 25. Rujan

Top Gun: Maverick

Nema onog tko se 1986. nije zaljubio u Toma Cruisea u svjetskom mega hitu Top Gun. Ove godine dolazi nastavak u kojem je Maverick (Cruise) instruktor pilotima. Partnerica u filmu mu je Jennifer Connelly.

Originalan datum: 24. lipnja
Novi datum: 23. prosinca

The French Dispatch

Novi uradak jednog od najkarizmatičnijih redatelja Wesa Andersona, The French Dispatch jedan je od najočekivanijih ove godine. Komična drama prati grupu novinara u američkom uredu časopisa smještenom u izmišljenom francuskom gradu u 20. stoljeću. Sjajnu glumačku postavu između ostalih čine Timothée Chalamet, Edward Norton, Christoph Waltz, Saoirse Ronan.

Originalan datum: 24. srpnja
Novi datum: 16. listopada

Ghostbusters: Afterlife

Jedan od najpopularnijih filmova u osamdesetima dobiva svoj četvrti nastavak u kojem se vraća gotovo cijela originalna postava iz prva dva dijela. Radnja: Kada samohrana majka i njezino dvoje djece stignu u mali grad, počinju otkrivati njihovu povezanost s izvornim Ghostbusterima i tajnom ostavštinom koju im je djed ostavio.

Originalan datum: 10. srpnja
Novi datum: 5. ožujka 2021.

Tenet

Najnoviji uradak redatelja Christophera Nolana sudeći po najavama mogao bi biti i njegov najambiciozniji. U filmu glume John David Washington, Robert Pattison, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Kenneth Branagh i naravno, Michael Caine. Scenarij je ovaj put pisao sam Nolan.

Originalan datum: 17. srpnja
Novi datum: Za sada optimistično i dalje stoji 17. srpnja

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori