Danas izlazi novi film s Anyom Taylor-Joy u glavnoj ulozi

Danas izlazi novi film s Anyom
Taylor-Joy u glavnoj ulozi

Kad bismo morali izdvojiti jedno mlado glumačko lice koje se nametnulo u posljednjih godinu dana to bi bez dileme bila Anya Taylor-Joy. Uz Timotheeja Chalameta i Saoirse Ronan, zasigurno je među najpopularnijim imenima nove generacije glumaca. Već nekoliko godina Taylor-Joy niže impresivne uloge, ali tek je u 2020. privukla pažnje svjetske javnosti fantastičnom izvedbom u vrhunskoj Netflixovoj seriji The Queen’s Gambit. S obzirom na reakcije kritika i pažnju publike, nije nas nimalo začudilo kad je stigla vijest da surađuje s istaknutim hollywoodskim redateljem Edgarom Wrightom. Nakon filma Scott Pilgrim vs. The World i akcijske drame Baby Driver za koju dobio tri nominacije za Oscara, Wright se na velika platna vraća s naslovom koji je dosad privukao golemu medijsku pažnju.

Uz Taylor-Joy, u filmu glumi i Thomasin Harcourt McKenzie i Matt Smith kojeg poznajemo kao princa Philipa iz još jedne velike serije – The Crown.

Psihološki triler uklapa se u klasični Wrightov režiserski stil i kombinira elemente horora, trilera i drame. Radnja prati mladu Eloise (McKenzie), talentiranu ženu sa strašću prema modi koja posjeduje neobično šesto čulo. misteriozno se može prebaciti u 1960-te godine. Ondje, pak, ne postoji Elosie, već Sandie (Taylor-Joy). Sandie je mlada pjevačica u čijem tijelu Elosie živi kada dolazi u 60-te. No, Eloise ubrzo shvaća površnost glamura u Londonu 60-ih, a prošlost otkriva nešto puno mračnije.

Prve reakcije na film obilježene su pohvalama za kinematografiju, estetiku priče i glumačke izvedbe mladih glumica, kao i za kostimografiju i scenografiju. Dio kritičara tvrdi da manjkavosti koje Wrightov novi film ima nadoknađuje bogat prikaz kulturnog života Londona 60-ih godina i napetost koja nerijetko dovodi gledatelje do samog vrhunca neizvjesnosti. Film od danas igra u CineStar kinima i jedva ga čekamo već ovog vikenda uhvatiti na repertoaru!

Foto: PR

Učitati još
Zatvori