Najslađi filmovi koji će upotpuniti comfy doček Nove godine kod kuće

Najslađi filmovi koji će upotpuniti comfy
doček Nove godine kod kuće

The Great Gatsby Movie

Godina na izmaku bila je po mnogočemu posebna, a iako smo se tijekom posljednjih mjeseci polako vratili u normalan životni tempo nakon lockdowna i stresnih događaja koji su obilježili sam kraj prošle godine, u 2021. još smo uvijek fokusirani na intimnija i opuštenija druženja. Mnogi će od nas upravo u toj maniri ući u novu 2022. i umjesto na gradskim dočecima, koncertima ili velikim tulumima, ponoć dočekati kod kuće. Takav nam je oblik zabave od pojave pandemije postao i preferirani jer donosi manju dozu stresa nego pripreme za velika događanja i sve što nam treba je dobro društvo, party pidžama, ukusan pladanj snackova i – dobar film.

Najljepši filmovi za doček Nove godine

Filmski maraton za novogodišnju noć bit će točka na ‘i’ cosy dočeku, a uz šarmantne filmove sigurni smo da će večer proći u izvrsnom raspoloženju. Iako će se na televiziji prikazivati bogati novogodišnji program s organiziranim prijenosom koncerata, mi ćemo radije odabrati filmske klasike i druge filmove koji će nam skrenuti misli i nasmijati nas.

The Apartment

Listu započinjemo long-time favoritom smještenim u blagdansko razdoblje. U pitanju je romantična komedija iz 60-ih godina koja donosi šarm, humor i zvijezde tog vremena. U režiji Billyja Wildera, film donosi glumačke izvedbe hollywoodskih velikana kao što su Shirley MacLaine i Jack Lemmon. Sve se vrti oko C.C. Baxtera, poslovnjaka koji napreduje u karijeri iz bizarnog razloga – svojim nadređenima daje stan na korištenje kako bi nesmetano mogli imati ljubavne afere. No, ne sluti da će ga taj stan na kraju spojiti s Fran Kubelik, ljubavnicom njegovog šefa, prema kojoj ima osjećaje. Divan film bio je prava senzacija svojevremeno pa je na Oscarima 1961. bio nominiran za najbolji film, redatelja i scenarij, dok su Lemmon i MacLaine dobili Zlatne globuse za svoje izvedbe.

Bridget Jones’s Diary

Britanska romantična komedija je vjerojatno najbolji feel-good film koji ćete pogledati. Simpatična Bridget Jones, žena u tridesetima koja gotovo uvijek ima višak kilograma, voli popiti čašu više i nema sreće u ljubavi jedna je od najslavnijih i nama najdražih filmskih protagonistica. Film prati Bridgetin život u Londonu, njezin odnos s prijateljima i obitelji, a ponajviše neobičan ljubavni trokut u kojem se nađe. Onaj između šarmantnog i karizmatičnog Daniela Cleavera, svog šefa i mirnog, pomalo ukočenog Marka Darcyja. Zaista, ovaj je film teško nadmašiti kao najbolju novogodišnju opciju.

About Time

About Time
About Time

Ima nešto posebno u gledanju filmova o putovanju kroz vrijeme na samom kraju godine. U moru takvih koji su nam počeli pristizati nakon popularnog Time Travelers Wife, About Time se nametnuo kao naš favorit. Dirljiv film s jednostavno neodoljivim glumačkim izvedbama Rachel McAdams i Domhnalla Gleesona donosi priču o Timu Lakeu, mladiću koji otkriva da, kao i svoj otac, može putovati kroz vrijeme. Iako ne može promijeniti povijest, ima sposobnosti povući razne odluke, promijeniti ih i tako kreirati sadašnjost kakvu želi. Međutim, ta neobična moć još uvijek ga ne može obraniti od situacija i doživljaja koji mu, kao i svima, donosi život.

The Great Gatsby

The Great Gatsby

Od svih filmova, ovaj vas zasigurno najviše uljuljati u novogodišnje raspolože uz prizore i sene raskošnih tuluma u vili gospodina Gatsbyja. Filmska inačica jednog od najpopularnijih klasika svjetske književnosti u glavnim ulogama donosi Leonarda DiCaprija kao tajanstvenog Gatsbyja, Carey Mulligan kao njegovu najveću ljubav Daisy i Tobyja Maguiera kao Nicka Carrawayja. Estetski raskošan i eklektičan, uz dirljivu ljubavnu priču, u filmu će uživati svi obožavatelji ljubavnih drama i Francisa Scotta Fitzgeralda.

About a Boy

Još jedan s kojim ne možete pogriješiti – duhovita drama iz 2002. godine donosi još jednu odličnu ulogu Hugha Granta. Uz njega je u glavnoj ulozi Nicholas Hoult koji se ovim filmom nametnuo kao jedan od najzanimljivijih dječjih glumaca, a danas samo da je među rijetkima koji je uspio ostvariti zaista zavidnu glumačku karijeru. Film je osvojio niz priznanja, bio je nominiran za Oscara za najbolji scenarij, Toni Collette osvojila je BAFTA-u, a Hugh Grant nominaciju za Zlatni globus. Britanski hit vrti se oko hladnog i otuđenog Willa (Grant) koji nije nimalo srdačan, obiteljski i topli tip. Nikad nije htio imati obitelj, ali kad mu u život uđe mali Marcus (Hoult) i odlučan je u tome da njih dvoje postanu prijatelji, Willu će se život potpuno promijeniti.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Preporuka

Zatvori