Od Babylona do Dine: Donosimo 10 najiščekivanijih filmova 2023. godine
Od Babylona do Dine: Donosimo 10 najiščekivanijih filmova 2023. godine

Od Babylona do Dine: Donosimo 10
najiščekivanijih filmova 2023. godine

Nova godina će uskoro zakucati na vrata, a shodno tome naše interese polako usmjeravamo ka novitetima koji nas očekuju u bliskoj budućnosti. Ovoga puta donosimo najave filmskih naslova koji će svoju premijeru doživjeti upravo naredne godine. Pred vama su najiščekivaniji filmovi 2023. godine.

najisčekivaniji filmovi 2023

Za početak – Raskoš

Od scenarista filmskih hitova La La Land  i Ritam ludila Damiena Chazella dolazi nam nova filmska poslastica – povijesna drama Babylon. Privlačnosti ovog filmskog naslova svakako ide u prilog i sjajna glumačka ekipa na čelu s Bradom Pittom i Margot Robbie. Radnja filma smještena je u Los Angelesu 1920-ih godina, vrijeme kada je središte filmske industrije prolazilo veliki prijelaz s nijemoga na zvučni film.

Priča o prevelikoj ambiciji i nečuvenom ekscesu, prati uspon i pad više likova tijekom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti u ranom Hollywoodu. Film na velika platna stiže u siječnju, a više o njemu možete doznati ovdje.

najisčekivaniji filmovi 2023

Uloga života

U siječnju na velika platna stiže i film Kit (The Whale) koji za mnoge kritičare donosi životno glumačko ostvarenje Brandona Fraisera. Priča govori o povučenom učitelju engleskog, ozbiljno pretilom, koji se bori sa zdravstvenim problemima te se pokušava ponovno povezati sa svojom otuđenom sedamnaestogodišnjom kćeri.

Ovo emotivno ostvarenje ostvarilo je niz ovacija na ovogodišnjem izdanju Venecijanskog festivala, a mnogi predviđaju kako će glavnom glumcu donijeti nagradu za glavnog glumca. Film u kina stiže 19. siječnja. 

najisčekivaniji filmovi 2023

Godina filmova o superherojima

Veljača nam donosi prvi u nizu filmova o superjunacima, koji će uvelike obilježiti 2023. godinu. Riječ je o nastavku filma Ant-Man koji će premijeru doživjeti 17. veljače, a čiji puni naziv glasi Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Susret ćemo se i s trećim nastavak Čuvara galaksije (Guardians of the Galaxy) koji na velika platna stiže 5. svibnja. Redatelj James Gunn, obećao je da će film poslužiti kao “epski završetak” priče koju je započeo s prvim dijelom iz 2014. godine.

najisčekivaniji filmovi 2023

Lipanj će proći u znaku akcije 

Početkom lipnja, u kina stiže Spider-Man: Across the Spider-Verse, prvi dio novog animiranog nastavka o čovjeku-pauku. A svoju filmsku inačicu dobit će još jedan stripovski junak – The Flash! Trinaesti film iz DC svijeta na velika platna stiže 23. lipnja.

S druge strane, kraj lipnja donosi nam peti nastavak filmskog serijala Indiana Jones, čiju je režiju po prvi puta nije preuzeo proslavljeni redatelj Steven Spilberg. Bez brige, u glumačkoj ekipi nije došlo do promjene te će Harrison Ford ponovno postati neustrašivi istraživać.

najisčekivaniji filmovi 2023

Kraj godine donosi najisčekivanije naslove

Među najiščekivanijim filmovima 2023. godine zasigurno je nastavak kino hita Dina (Dune), koji bi svoju dugoočekivanu premijeru trebao doživjeti 3. studenog. Uz dobro poznatu ekipu raduje nas što čemu u novom nastavku imati priliku vidjeti i Austina Butlera te Florence Pugh, dvoje mladih glumaca koji su se ove godine premetnuli u zvijezde holivudske A liste.

Prosinac 2023. godine donosi nam i povratak Jasona Momoe kao Aquamana u drugom nastavku naslovljenom Aquaman and the Lost Kingdom, čija je premijera zakazana za 25. prosinac. A šuška se kako bi kraj naredno godine mogao na velika platna donijeti i novi film iz Star Wars franšize. Poznato je tek kako će nositi naslov Rogue Squadron, a svi detalji o njemu bit će objavljeni u bliskoj budućnosti.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori