Vidimo se na Motovun Film Festivalu od 30. srpnja do 1. kolovoza

Vidimo se na Motovun Film Festivalu od
30. srpnja do 1. kolovoza

Motovun Film Festival ove godine održava se od 30. srpnja do 1. kolovoza u trodnevnom izdanju. Zapišite ove datume jer Motovun 2020. ide u dosad najneobičnijem izdanju.

Motovun – mjesto dobrih filmova i zabave

Festival ove godine slavi kreativnost, povratak normalnom životu te odanost lokalnoj zajednici. Spakirajte se i uputite prema najdražem brdu filmova krajem srpnja. Iako trenutna situacija s održavanjem evenata i nije najbajnija, organizatori su se potrudili i u tri dana pripremili odličan program. 2020. je krenula opasno, ali stvari se polako vraćaju u normalu pa tako ovo ljeto nećemo ostati bez onog dobro poznatog motovunskog duha. Gostima festivala posebno se veseli i lokalna zajednica na kojoj je višemjesečna izolacija itekako ostavila trag. Iako su nam novčanici nešto tanji, volje za kulturom nam nimalo ne manjka.

Bogat filmski i popratni program

Motovunski selektori Milena Zajović i Jurica Pavičić pripremili su bogat filmski i popratni program. Uz 15 filmova u glavnom programu i niz popratnih projekcija, nezaobilazan je i program Motovunski kratki. Iz njega najbolji europski film ulazi u konkurenciju za “europski Oscar”, odnosno nagradu Europske filmske akademije. Kao uvod u ovogodišnji festival, selektori Motovunskih kratkih Inja Korać i Andrej Korovljev u suradnji s kolegama s najvećih svjetskih festivala poput Berlinalea, Cannesa i Venecije priredili su i online festival My Darling Quarantine. U njemu je dosad prikazano 77 kratkih filmova.

Program uz poštivanje mjera

Uz poštivanje svih mjera za borbu protiv koronavirusa, ali i protiv prateće epidemije letargije, glazbena i druga popratna zbivanja ostaju sastavni dio Motovuna. Ovo je zaista bila sezona puna iskušenja koja su nas motivirala da pronađemo pravi motovunski odgovor na organizacijske izazove. Drago mi je što mogu najaviti da smo pronašli način da svi na siguran i neopterećen način uživaju u onome po čemu smo poznati – atmosferi izmještenoj iz često turobne stvarnosti i pravoj proslavi života. Rekao je direktor festivala Igor Mirković.

Poznati festivalski kamp slavi 20 godina

Festivalski kamp u podnožju brda proslavit će dvadeseti rođendan, a smještaj za kampere i ove je godine besplatan uz paket kupljenih ulaznica. Posjetitelji skloniji čvrstom krovu nad glavom o mogućnostima smještaja mogu se informirati na web stranici festivala, na kojoj će 15. lipnja biti otvorene i prijave za volontere koji su udarna snaga i srce Motovuna. Visoko motivirana festivalska ekipa detalje programskih iznenađenja otkrivat će u tjednima koji su pred nama. Na vama je samo da upišete nove festivalske datume u kalendare i da se pripremite na uživanje u novom, dosad najneobičnijem izdanju Motovun Film Festivala.

Foto: Pixabay, PR

Učitati još
Zatvori