Znamo gdje pronaći savršene filmske preporuke za večerašnje opuštanje

Znamo gdje pronaći savršene filmske
preporuke za večerašnje opuštanje

Tradicionalno ćemo Uskrs provesti u krugu obitelji ili bliskih prijatelja, uz male običaje koji uljepšavaju i obilježavaju ovaj blagdan svake godine. Međutim, jedna mala tradicija za mnoge od nas i ove godine ostaje ista kao i u božićno vrijeme: lijeno popodne ili večer želimo provesti uz šarmantan filmski maraton, zavaljeni u sofu i u odličnom raspoloženju. Naša nedjeljna rubrika Lazy Sunday svake vam nedjelje donosi filmske preporuke, a cijelu zbirku možete pronaći ovdje.

Međutim, ako želite odmah na jednom mjestu otkriti sve o nekom filmskom naslovu – ocjenu, recenzije, trailer, glumce i sve druge detalje (a da nije IMDd), preporučili bismo vam da posegnete za aplikacijom Letterboxd koju, ne sumnjamo, već svi filmofili imaju na mobitelu.

Aplikacija Letterboxd je ‘Goodreads za filmoljupce’

Znamo da obožavatelji knjiga rijetko u knjižaru idu bez Goodreadsa, a slično funkcionira i Letterboxd. Ova aplikacija zapravo je društvena mreža stvorena samo za one koji jednostavno ‘gutaju’ filmove. Posebice za one kojima su najvrjednije preporuke one ‘iz prve ruke’ odnosno reakcije drugih filmskih entuzijasta.

Filmove je moguće pretraživati po žanru, ali i po mnogim drugim značajkama. Primjerice, možete ih rangirati prema ocjenama publike, vidjeti što je bilo najpopularnije ove godine mjeseca ili tjedna, kao i filtrirati ih streaming servisu na kojoj se nalaze (ako se preko jednog prikazuju). Društvena mreže, kao i druge, donosi brojne profile ‘običnih’ gledatelja kao što smo mi, ali na njoj su također i poznati filmski kritičari, kao i film-influenceri i YouTubei koji vole dijeliti svoje osvrte na hit filmove. Aplikacija Letterboxd nudi i newsletter preko kojeg možete dobiti aktualne vijesti o novim filmovima ili zanimljivim filmskim temama, a ima i svoj The Letterboxd show Podcast koji obrađuje razne teme iz filmske industrije ali i generalno razne teme iz pop kulture.

Za razliku od klasičnih društvenih mreža, Letterboxd je uistinu posvećen samo i isključivo filmovima. Jednostavan dizajn aplikacije čini je savršenom za pretraživanje na tisuće filmova, a za one posebno entuzijastične oko filmskih naslova postoji i opcija PRO koja se plaća, ali nudi dodatne zanimljive sadržaje.

Upravo zato, umjesto neprestanog scrollanja Netflixom, danas ćemo puno lakše odabrati savršeni film za uskrsno druženje i opuštanje!

Foto: Profimedia.hr, Letterboxd

Učitati još
Zatvori