Lazy Sunday: Oblačna nedjelja bit će ljepša uz nove filmove koje danas možemo pogledati

Lazy Sunday: Oblačna nedjelja bit će ljepša uz nove filmove koje danas možemo pogledati

Oblačna nedjelja razlog je više zašto ćemo večer provesti uz dobar film. Bilo u kinu ili iz udobnosti vlastitog kauča, trenutno imamo nekoliko interesantnih filmova koje možemo pogledati. Journalova rubrika Lazy Sunday svake nedjelje donosi ideje što gledati u kinu, a što na Netflixu i drugim streaming servisima uz kokice i tako se do kraja opustiti prije novog radnog tjedna.

Neki su od ovih filmskih naslova potpuno novi, tek su se počeli streamati ili prikazivati u kinima, a neki su nam klasici ponovno dostupni odmah.

Nomadland

frances-mcdormand-nomadland-imdb

Jedan od najvećih filmskih favorita za Oscare 2021. godine je malo remek-djelo redateljice Chloe Zhao. Nomadland prati 60-godišnju Fern (Frances McDormand koja nakon ekonomskog kraha kreće u nepoznato, njezin kombi postaje njezin dom i ona počinje lutati te živjeti od danas na sutra obavljajući svakojake poslove. Na tom putu upoznaje druge nomade i njihove priče koje na nju ostavljaju utisak, dok se istovremeno suočava s raznim spoznajama o vlastitom životu i današnjem društvu. Nomadland trenutno igra u kinima.

Mortal Kombat

U kina je stigao Mortal Kombat, film iz poznate franšize koji će kina privući obožavatelje akcije i video igre. Radnja prati MMA borca Cole Younga koji zbog straha za sigurnost svoje obitelji kreće u pustolovinu kako bi zaustavio zlikovca i spasio obitelj i svoj svijet, a usputno nailazi na plaćenike, ratnike, junake i negativce.

The Courier

Benedict Cumberbatch godinama je jedan od naših omiljenih glumaca čije nove filmove ne propuštamo. Trenutno u kinima igra The Courier, špijunski triler redatelja Dominica Cookea. Film govori o istinitoj priči o Grevilleu Wynneu (Cumberbatch), poslovnjaku koji se našao na meti tajne obavještajne službe, a uskoro i u njezinim vlastitim redovima kao kurir za tajne. Njegova ga misija natjera da se opasno približi sovjetskom časniku kako bi pomogao u zaustavljanju ogromnih kriza pa i nuklearnog rata.

Weddings and Babies

A sad jedan divan klasik Morrisa Engela. Weddings and Babies igra večeras u kinu Tuškanac i upoznaje nas s fotografom Alom Capettijem. Najviše zarađuje fotografiranjem vjenčanja i beba, ali to nije njegova prava strast. Ono čim se on samo bavi da preživi, njegova djevojka Bea želi živjeti. Priželjkuje vjenčanje i djecu, ali Al za to nije spreman. To će dovesti do odluka i zavrzlama u koje će se upetljati i skroz neočekivani drugi akteri.

Thunder Force

novi-filmovi-na-Netflixu-Thunder-Force

Na Netflix je stigao novi superhero film u kojem protagoniste igraju Melissa McCarthy, Octavia Spencer i Jason Bateman – dovoljno da očekujemo dva sata smijeha. Thunder Force vodi nas u svijet pod opsadom zlikovaca koji propada, a znanstvenica Emily Stanton otkrila je način kako ga spasiti. Supermoći moguće je dati izabranim običnim ljudima, pravim pojedincima. Međutim, kad njima slučajno naoruža bivšu najbolju prijateljicu Lydiju (koja je sve samo ne dobar odabir za spasiti svijet), one moraju postati superhero tandem koji će pronaći rješenje.

Ako vam se Thunder Force ne čini kao nešto što bi vas interesiralo, Netflix ovog mjeseca ima još novih filmova koje možete pogledati odmah, a izdvojili smo ih ovdje.

Lord of the Rings

The Lord of the Rings svakako nije novi filmski naslov, ali mnogima je omiljen i uvijek mu se rado vraćaju. Na HBO GO-u dostupni su prvi i drugi dio remek-djela J.R.R.-a Tolkiena o avanturama Frode Bagginsa koji nasljeđuje moćni zlatni prsten. Jedan od najvećih filmskih fantasy uspjeha odlična je ideja za cjelovečernji maraton uz obitelj.

The Stand In

novi-filmovi-na-Netflixu-The-Stand-In

Jučer je na Netflix stigla komedija s Drew Barrymore, dobra vijest za sve one koji vole hollywoodsku glumicu. Iako koncept radnje filma nije sasvim inovativan, The Stand In bi mogao biti dobra ideja za one koji se samo žele opustiti uz jednostavan, feel good film i kokice. Radnja prati nekad uspješnu zvijezdu Candy Black koja se prepustila porocima i potpuno posrnula. Kad je prisiljena otići na odvikavanje, shvati da u rukavu ima asa: svoju zamjenicu. Nakon uspješne jedne zamjene, ispred njih je još jedna avantura koja se, ipak, zakomplicira.

Foto: IMDb, screenshot

Učitati još
Zatvori