Francuske serije na Netflixu koje možete gledati umjesto Emily in Paris
Francuske serije na Netflixu koje možete gledati umjesto Emily in Paris

Francuske serije na Netflixu koje možete
gledati umjesto Emily in Paris

Nije važno što mislite o seriji Emily in Paris. Čuli smo zaista veliki broj oprečnih mišljenja, no njezin uspjeh ne možete poreći. Dok mnogi nemilosrdno kritiziraju gotovo svaki aspekt – od stilista do scenarija – ima i onih kojima je pružila potrebnu eskapističku oazu. Ipak, ono što su seriji opravdano zamjerili, i to najviše rođeni Francuzi, upravo je neprecizna reprezentacija njihovog mentaliteta i kulture. Istini za volju, teško da se kompleksnost ove nacije može vjerodostojno oslikati iz američkog ugla. I zbog toga vam donosimo dvije francuske serije koje su dale bolji portret pariškog života – ispričan iz ugla Parižana.

Dix pour cent (eng. Call My Agent!)

Dix pour cent – doslovno, deset posto, a na engleskom nazvana Call My Agent – kupit će vas od prve epizode. Započeta na francuskoj televizijskoj mreži, a zbog svoje popularnosti, završena od strane Netflixa, tokom četiri sezone provodi nas kroz avanture jedne PR agencije. Konkretno, pratimo život i rad (i sve ono što se između ta dva polja događa) grupe glumačkih menadžera, zastupnika nekih od najvećih francuskih zvijezda. Pritom, te zvijezde nisu samo imena koja se provuku kroz dijalog. Mnogi su imali gostujuća pojavljivanja u pojedinim epizodama, kao što su Monica Bellucci ili Juliette Binoche. Ispričana francuskim humorom, ali i njihovim osjećajem za dramatizaciju bez prevelike sentimentalnosti, ova će vas serija prije svega zabaviti.

Plan Coeur (eng. The Hook Up Plan)

Ako vas zanima kako približno izgleda ljubavni život Parižana, onda je The Hook Up Plan vjerojatno bolja opcija od Emily in Paris. Ova Netflixova serija prati grupu prijateljica u njihovim pokušajima da nađu ljubav u velikom gradu. Tako nas kroz epizode vode na različite ljubavne sastanke, kroz okončane i obnovljene veze. Ženski likovi će ubrzo postati vaše najbolje prijateljice, pa ćete zajedno proživljavati sve uspone i padove njihove potrage. Mada Dix pour cent kvalitetom glumačke postave i scenarija značajno prednjači, Plan Coeur bit će dovoljno dobar bijeg u drame tuđih života. A nesumnjivo je bolji prikaz francuske dejting kulture od spomenute američke serije.

*Članak je preuzet sa Journal.rs.

Fotografije: IMDb

Učitati još
Zatvori