Odlični filmovi koje danas možete besplatno u kinima pogledati

Odlični filmovi koje danas možete
besplatno u kinima pogledati

Nevidljivi 3

Festival tolerancije osim odličnih dokementaraca i kratkih filmova, diskusija, okruglih stolova, izložaba i koncerata, donosi svoj zainteresiranoj publici i igrane filmove, a obzirom da se radi o festivalu koji ima besplatan ulaz za sve – ovo je odlična prilika za nekoliko jako dobrih filmskih večeri i to potpuno besplatno.

Nevidljivi u kinu Europa

Večeras su na repertoaru dva igrana filma na čije će projekcije slijediti i gostovanja režisera i producenta tih istih filmova. U kinu Europa na repertoaru je u 21 sat film Nevidljivi. Radnja filma dešava se u Berlinu, u veljači 1943.: Nacistički režim proglašava glavni grad Reicha „slobodnim od Židova“. U tom povijesnom trenutku 7000 Židova uspjelo je otići u podzemlje. Gotovo 1700 njih preživjet će strahote rata u Berlinu. Film Nevidljivi donosi priče četvero svjedoka tog vremena. Hanni Lévy, koja je upravo napunila 17 godina, izgubila je oba roditelja. Zahvaljujući svojoj obojenoj plavoj kosi, ona je gotovo nevidljiva svojim progoniteljima i šeće se po Ku’dammu da joj prođe vrijeme. Cioma Schönhaus također je otišao u podzemlje i vodi pustolovan život koji se sastoji od kupnje jedrilice i večera u najboljim berlinskim restoranima te postaje krivotvoritelj putovnica kojima spašava živote desetaka drugih Židova.

Nevidljivi 2

Nevidljivi 1

I dok se Eugen Friede pridružio pokretu otpora koji dijeli letke protiv vlade, Ruth Arndt danju sanja o životu u Americi, a noću se pretvara da je ratna udovica i poslužuje gurmansku hranu na crnom tržištu u stanu nacističkog časnika. Ova dramatična uprizorenja isprepletena su s upečatljivim intervjuima sa stvarnim ljudima čiji su životi inspirirali ovaj film. Dvije razine stapaju se u jedan intenzivan i potresan igrani film i povijesnu počast svjedocima – od kojih je dvoje još živo. Film je pobrao stvarno mnoge nagrade a možda najzvučnija je upravo ona iz Cannes Film Festivala.

Bomb City u kinu Tuškanac

U kinu Tuškanac će se u isto vrijeme prikazati film Bomb City. Film je snimljen prema potresnoj istinitoj priči o jednom od najkontroverznijih zločina iz mržnje u SAD-u. Radnja se dešava u gradu Amarillu u Texasu 1997. godine. Krave, nafta, američki nogomet i beskrajno kopno ono su što obilježava taj prostor. Brian Deneke poznat je po svojoj zeleno obojanoj irokezi, psećem ovratniku i strastvenoj ljubavi prema hardcore punk glazbi. Slijedi svoje snove i sa svojim prijateljima organizira punk koncerte u trošnoj zgradi poznatoj kao “Bomb City”. Također vodi umjetnički pokret u gradiću u kojem se inače gotovo ništa uzbudljivo ne događa. Brian i njegovi punkerski prijatelji odbijaju se prilagoditi konzervativnoj kulturi koja ih okružuje. Njihov radikalni izgled izaziva društvenu netrpeljivost u lokalnoj zajednici.

Cody Cates nije zvijezda svoje srednjoškolske momčadi američkog nogometa, ali njegova bijela šilterica znak je da pripada skupini popularnih šminkerskih srednjoškolaca poznatoj kao “bijele šilterice”. Zbog njegove nespretnosti, Codyja kolege često ismijavaju pa neprestano osjeća potrebu dokazati se pred svojim prijateljima. Nakon što izgube tekmu, Cody i nekoliko ostalih pripadnika “bijelih šilterica” potuku se s pankerima. Ova tučnjava pokreće niz sukoba između ovih dvaju skupina. Pankeri i pripadnici “bijelih šilterica” konačno se sukobljavaju u nasilnoj uličnoj tučnjavi. Ova noć uskoro postaje ozloglašena kao jedan od najkontroverznijih zločina iz mržnje usuvremenoj američkoj povijesti.

Bomb City 4

Bomb City 1

Bomb City 3

Bomb City 2

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori