Animirani božićni filmovi koje će gledati cijela obitelj

Animirani božićni filmovi koje će
gledati cijela obitelj

polar express

Svake godine omiljena blagdanska aktivnost je gledanje božićnih filmova s našim najmilijima. Kada prođe šušur (kojeg ove godine i nije bilo previše), hrana, piće i otvaranje poklona, vrijeme je za provođenje zajedničkog vremena uz omiljene blagdanske filmove. Koliko god ih puta pogledali, neki animirani božićni filmovi toliko su nam se uvukli pod kožu da ih svake godine ponovo jedva čekamo.

KLAUS

Ovoga puta na listi nam se našao ovaj redatelja Sergia Pablosa iz 2019. Vjerujete li u Djeda Božićnjaka? Ovaj film će vas natjerati da ponovo razmislite o bitnim vrijednostima koje su nam posebno bitne za vrijeme blagdana. Avanturističko, blagdanski i zabavno.

JINGLE JANGLE

Idealan je za pogledati u društvu klinaca. Mjesto radnje je veseli gradić Cobbletown, a u središtu priče je izumitelj Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) koji izrađuje ekscentrične naprave i magične igračke. Kada mu bivši šegrt zlih namjera (Keegan-Michael Key) otme jedan od najuzbudljivijih izuma, pod svjetla reflektora stupa Jeronicusova unuka Journey (Madalen Mills) koja mora vratiti ukradeno i ponovno probuditi magiju u stanovnicima gradića.

ALIEN XMAS

Ovo je jedan simpatičan animirani filmski naslov. ‘Alien XMas’ je stop-motion božićni film koji možete pogledati i u društvu mlađe publike. Priča nas upoznaje s vanzemaljcima koji pokušavaju ukrasti Zemljinu gravitaciju i tako oteti cijeli planet. No, u obranu naše Zemlje stane mali vanzemaljac imenom X koji pokušava zaustaviti taj naum i širi božićni ugođaj i vrijednosti!

POLAR EXPRESS

Na temelju dječje knjige Chris Van Allsburga, The Polar Express je priča koja se odvija na vožnji vlakom do Sjevernog pola. Nezaboravno putovanje vratit će vas ponovo u djetinjstvo i podsjetiti zašto volimo Božić i što nas to svake godine iznova raznježi. Pravi duh Božića u pravoj božićnoj bajci.

FROZEN

Postoji li uopće osoba koja nije tijekom cijele zime pjevušila Let It Go? Čini se da ćemo svi ponovno pustiti na repeat  ovu predivnu pjesmu, a i pogledati film barem nekoliko puta prije, ali i nakon Božića. Film koji je srušio neke regularne principe samim scenarijem, nosi sjajnu poruku, oduševio je sve, a pogotovo one najmlađe kojima su Ana i Elsa i dalje najomiljeniji crtani likovi koji su se pojavili posljednjih nekoliko godina.

KAKO JE GRINCH UKRAO BOŽIĆ

Kako je Grinch ukrao Božić je maštovita priča koja je postala božićni klasik zbog šarmantnog, iako u početku zločestog lika koji svojom probuđenom toplinom osvoji sve ljude iz svoje okoline koji zajedno slave Božić.

PREDBOŽIĆNA NOĆNA MORA

Riječ je o glazbenom animiranom filmu iz 1993. koji je sniman tehnikom stop animacije. Film govori o stanovnicima Grada noći vještica (Halloween Town), na čelu s Jackom Skellingtonom, koji pokušavaju prekinuti monotoniju slavljenja Noći vještica novim praznikom, Božićem. Koproducenta je Tim Burton što se definitivno i primjećuje.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori