Ovaj festival je dobar plan za nedjeljni izlazak

Ovaj festival je dobar plan za
nedjeljni izlazak

36 Mountains (2)

Ako još niste, svakako danas posjetite festival ilustracije 36 Mountains koji se održava u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika u Zagrebu, popularnoj ‘Džamiji’. Festival na jednom mjestu okuplja i predstavlja maštovite i inspirativne radove nekih od najutjecajnijih ilustratora iz Hrvatske i Europe, a pokrenula ga ja mlada hrvatska umjetnica Jelena Bando.

36 Mountains (3)

Ovo, drugo izdanje festivala pokazalo je posebnost projekta i izložbe, koji se u toliko kratkom roku prometnuo u jedno od većih i značajnijih umjetničkih događanja u Zagrebu (a i Hrvatskoj). Posebnost ovogodišnje izložbe je da se održava u potpunom mraku, a razgledava se isključivo uz pomoć svijetla s naglavnih lampi.

14212160_619623478204816_2456642299276123223_n

Na izložbu jedinstvenog karaktera čija je tema blok japanskog stila, posjetitelji mogu vidjeti ilustratorske radove 36 odabranih umjetnika pored kojih svoje radove izlaže i deset gostujućih. Među etabliranim imenima vlastite ilustracije prikazuju hrvatska umjetnica OKO, grafiti umjetnik Lunar te jedan od najboljih domaćih ilustratora Vedran Klemens. Festival završava danas i još ga stignete pogledati, ulaz je besplatan, a sve informacije o festivalu i popratnim događanjima možete saznati na Facebook stranici.

36 Mountains (1)

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori