Journal Man: Pilinzi za bolju pripremu lica za brijanje i manje uraslih dlačica

Integriranje pilinga u vašu rutinu neće samo ukloniti odumrle stanice kože s lica, nego će i maksimizirati učinak proizvoda koje već koristite. Tako će osigurati da svoju omiljenu hidratantnu kremu ne nanosite na prljavu kožu. Uz piling ćete postići ljepšu kožu lica, ali i spriječiti urastanje dlačica brade. Samim time spriječit ćete i nastanak upala i prištića. Zbog toga smo za vas izdvojili pet najboljih pilinga koji će se bez problema useliti u vašu rutinu. No, prije nego što dođemo do njih, evo malo savjeta o tome kako ih koristiti.

Koliko često biste trebali napraviti piling?

Za razliku od proizvoda za umivanje i čišćenje lica ili tonika, koje treba koristiti svakodnevno, bolje je ograničiti upotrebu pilinga na tri puta tjedno. Ako imate posebno osjetljivu kožu, samo jednom ili dva puta tjedno će biti dovoljno. Zašto? Pilinzi pružaju temeljitiji tretman čišćenja kako bi vam koža bila svježa i zdrava. Ako ga svakodnevno koristite, na kraju ćete oštetiti savršeno zdravu kožu, što će dovesti do iritacije, ljuštenja i potencijalnih mrlja.

Nemojte zaboraviti biti nježni prema licu

Dok radite piling potrebno je biti nježan prema licu. To znači da bi bilo dobro pripremiti kožu toplom vodom ili parom kako biste otvorili pore, a zatim nježno nanesete proizvod na lice kružnim pokretima. Piling je posebno dizajniran za uklanjanje odumrlih stanica, tako da nema potrebe za ribanjem kao da pokušavate izbrusiti drvenu dasku. Sve dok temeljito nanesete piling na lice, vaša će koža biti odlično pripremljena za brijanje i smanjit ćete šansu za urastanjem dlačica u procesu. U nastavku vam donosimo top 5 pilinga za lice.

Kiehl's piling

Kiehl’s Clearly Corrective™ Brightening & Exfoliating Daily Cleanser
Clinique piling
Clinique For Men™ Super Energizer Anti-Fatigue Exfoliating Powder Cleanser
Man Scrub piling
White Egret Personal Care Man Scrub
Murad piling
Murad Vita-C Triple Exfoliating Facial
Bull Dog piling
Bulldog Skincare For Men Oil Control Face Scrub

Foto: Instagram, Nordstrom, Notino, iHerb, Cult Beauty

0