Journal Man: Stylish filmovi i TV serije iz 2018.

Journal Man: Stylish filmovi i
TV serije iz 2018.

Moda ima naviku uzimati ideje iz prošlosti jednako lako kao što nas naši omiljeni filmovi i TV serije mogu prenijeti u bilo koje razdoblje. Je li onda čudno što se prošlogodišnja televizijska opsesija osamdesetima proširila na neke od najvećih modnih trendova? Ne samo da su modni detalji posuđeni iz nekih davnih vremena, na ulicama vrlo često viđamo cjelokupne kombinacije kao da su u sadašnjost doputovale vremeplovom.

Najmoderniji filmovi i TV serije iz 2018. također su inspirirani stilovima iz prošlosti, a pogotovo smo svjedočili velikom obožavanju osamdesetih. No, nerijetko je stil filmskih junaka obilježen pedesetima, šezdesetima i devedesetima. Prilagođavanje stylinga na ekranu također je privuklo pažnju vještim kombiniranjem modernog i aktualnog s materijalima i krojevima viđenima na crno-bijelim fotografijama. Odijela u svim izdanjima koja se protežu na sve stilove kojih se možemo sjetiti ostavila su najdublji trag na modu 2018. i posve je izvjesno kako će se taj trend nastaviti i u 2019.

Scherlock Holmes

Već znamo iz njegove uloge Sherlocka Holmesa da Benedict Cumberbatch može nositi apsolutno svaku pa i najčudniju kombinaciju s puno stila.

Serija je jednim dijelom elegantna i otmjena, a dijelom mračna i mistična što se pokazalo savršenim receptom za vrhunski stil. Vunena odijela i kaputi, marame, šalovi i povezivanje tamnih nijansi u jedan efektan i profinjen styling, ono je što će se preslikati na mušku modu i u 2019. godini.

Westworld

Westworld je ponovno oživio interes za stil s potpisom Divljeg Zapada i kauboja. Potpuno nenametljivo se ovaj stil pojavio na malim ekranima, kod modnih blogera i ljubitelja upečatljivog stila i čini se kako se ipak udomaćio. Šeširi, kaubojske čizme, marame zavezane oko vrata i sakoi te blejszeri od samta sve su poželjniji modni dodaci.

Mission: Impossible – Fallout

U filmu je prikazana lijepa kolekcija jarkih kaputa, elegantnih košulja i dolčevita.

Klasična elegancija svevremenskog stila proteže se kroz cijeli film i nudi jednostavna rješenja za muškarce koji žele ostaviti profinjen dojam.

Little Drummer Girl

Glavni zavodnik, Gadi Becker (kojeg glumi Alexander Skarsgård) glavni je izvor inspiracijske za stil.  Svaka njegova kombinacija slijedi pravila mode iz 1970 -ih. Avijatorice u kombinaciji s prevelikom kožnom jaknom, dolčevita i hlače koje su ili od trapera ili od samta uspješan su primjer retro izdanja modernih muškaraca. Samt je (kao i u ženskoj modi) među vodećim materijalima, pogotovo kada je u pitnaju odjeća za hladne dane, stoga je Gadijev stil zahvalno za posuditi i unijeti u svakodnevne muževne dnevne kombinacije.

Crazy Rich Asians

Henry Golding, novi je Hugh Grant iz 21. stoljeća sa svojom glavnom ulogom u Crazy Rich Asians.

Njegova cool i smirena romantična pojava, postala je primamljiva kao inspiracija modnog izričaja muškarcima iz cijelog svijeta.

Posebno se kod njega ističe sposobnost da se kreće između smart casual stila i tradicionalne crne kravate. Ljestvicu je podigao na višu razinu laganim pastelnim nijansama koje će postati jedna od najvećih trendova u 2019.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori