Journal Man: Najpopularnije aplikacije za upoznavanje

Aplikacije za upoznavanje sve su popularnije, no koliko zapravo znate o njima. Naravno, znate nekoliko njapopularnijih i obično u društvo kada god se spomene ova tema, krene rasprava. O njima baš svatko ima mišljenje i “tvrd” stav. Ili ih smatrate savršenim o”otkrićem” novog vremena koje se odlično uklapa u preokupirane živote modernog čovjeka ili ih smatrate potpuno bizarnim.

Nema pravog jamstva prije nego što započnete komunikaciju s osobom da je ona prava za vas. No, zar nije tako i u realnom životu, ulici, klubu, proslavi… Zapravo na svim mjestima gdje možete upoznati nova lica.

Dakle, kako usavršiti “znanost o upoznavanju”? Za početak: upoznajte igrače. Pretražili smo najbolje aplikacije za upoznavanje i suzili izbor na one s najboljim recenzijama korisnika iz cijelog svijeta.

@jacimariesmith

Badoo

Badoo ima 420 milijuna korisnika. No, kako se izdvojiti na tako velikom polju? Prvo potvrdite svoj profil. Zaradit ćete plavu kvačicu povjerenja nakon što uvjerite tehničku ekipu Badoo-a da ste vi ono što kažete da jesste, sinkroniziranjem s računima društvenih mreža i poziranjem za fotografije. Drugo, poruka koju ostavljate mora biti mudra i duhovita. Čim napravite svoj profil, isprobajte Susrete, zabavnu igru na kojoj se temelji cijelo Badoo iskustvo. Jednostavno pregledavajte profile drugih korisnika i glasajte s Da ili Ne, a ako se oboje svidite jedno drugome, simpatije će biti obostrane  i moći ćete čavrljati.

Badoo možete koristiti besplatno, no ako se želite dodatno istaknuti u mnoštvu pogledajte što sve nude plaćene mogućnosti poput kredita ili Badoo Premiuma.

Badoo koristi tehniku ​​prepoznavanja lica kako bi pronašao korisnike sličnih izgleda.

Tinder

Tinder nema potrebe za uvodom: izvorni fiksirni gornji dio baziran na lokaciji je poznat po stvaranju flingsa i puno zabave. Ukoliko vam se netko svidi, lajkajte ga, a ukoliko ste se i vi toj osobi svidjeli, dogodit će se match i spremni ste za upoznavanje i razmjenjivanje poruka.

Tinder pokazuje prioritete korisnika koji su vam u blizini i koji su u isto vrijeme aktivni kao i vi. Ali isto tako uzima u obzir koliko vas je ljudi desno povuklo (to je dobar smjer), i koliko ste ispravnih swip-ova imali, kako bi vas povezali s nekim na istoj razini poželjnosti.

Bumble

Bumble ide jedan korak dalje u svijetu virtualnog upoznavanja i muškarci se odvajaju od procesa inicijacije, pozivajući žene da naprave prvi korak. Vaša je uloga jednostavno povući desno na profil ako vas zanima (ili ostaviti ako ne), a zatim pričati i uvjeriti se kakav će biti razvoj situacije.

Čak je i početak jednostavan – Bumble izvlači informacije s Facebooka kako bi napravio profil za vas.

Posebna mu je značajka visok omjer ženskih korisnika. Operativni sustav kojim upravljaju žene dizajniran je od strane bivše šefice Tindera- Whitney Wolfe koja je bila u emotivnoj vezi sa suosnivačem i direktorom marketinga Justinom Mateenom. No, na kraju je njihova priča završila na sudu zbog seksualnog uznemiravanja. Wolfe je podnijela tužbu protiv Justina Mateena i Seana Rada, predsjednika uprave Tindera, u kojoj je tvrdila da ju je Mateen seksualno uznemiravao fotografijama svojih razgolićenih prepona te da joj je Rad nepravedno oduzeo titulu suosnivačice. Slučaj je okončan izvansudskom nagodbom.

Riječ je o upoznavanju po ženskoj mjeri koje kroz aplikaciju nudi profile muškaraca koji odgovaraju kriterijima pretrage koje korisnice same podešavaju. Nakon toga, žene moraju prve inicirati kontakt, i to u roku od 24 sata. Ukoliko kontakt nije iniciran, taj profil više neće biti prikazivan. Muškarci mogu produžiti vidljivost svog profila određenoj korisnici s kojom ih je aplikacija spojila za 24 sata i nadati se da će im dotična poslati poruku. 

Foto: Instagram, Unsplash


0