Slavonka: Nutella keksi

Slavonka: Nutella keksi

Kad sam prvi put kušala nove Nutella kekse, znala sam da ih želim probati rekreirati i mislim da sam došla dosta blizu originalu! Ja sam baš zadovoljna, a bit ćete i vi jer ono Nutella keksi hej!

Jednostavan je recept, nisu neki ludi sastojci, samo treba vremena i volje za ispeći oko 180 keksića od kojih dobijete 90 gotovih. Znači, slobodno pola mjere radite, a ako imate puno Nutella fanova, onda bolje duplajte!

Sastojci za 180 keksića / 90 sendviča rezanih rezačem od 5 cm

  • 230 g omekšalog maslaca
  • 150 g smeđeg šećera
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • 2 jaja
  • 50 g mljevenih lješnjaka
  • 130 g kukuruznog brašna
  • 360 g glatkog brašna
  • pola čajne žličice sode bikarbone
  • 1 prstohvat soli

Punjenje:

  • 350 g Nutelle (ovisi koliko ćete puniti kekse, kupite onu od 750g)

Posip:

Šećer u prahu

Postupak

Za početak pripremite tijesto.

Maslac stavite u posudu za miksanje. Mora biti sobne temperature, omekšan. Dodajte mu šećer pa miksajte na srednjoj brzini dok ne dobijete kremastu smjesu.

Dodajte jaja i vaniliju pa miksajte da se to sve sjedini još otprilike minutu-dvije.

U posudu food procesora dodajte lješnjake, sodu bikarbonu i kukuruzno brašno.

Pulsirajte tri-četiri puta kako biste dobili sitnu smjesu. Ne mora biti presitno.

Ako nemate food procesor, prosijte navedene sastojke samo pazite da nema puno odstupanja u gramaži, 10-20g je OK, ali ako nedostaje više nakon prosijavanja, dodajte još mljevenih lješnjaka, nema veze ako su krupniji.

Smjesu lješnjaka i kukuruznog dodajte glatkom brašnu i dobro promiješajte.

Tu smjesu sad dodajte mješavini maslaca, šećera i jaja i miksajte dok se ne sjedini.

Tijesto zamotajte u prozirnu foliju pa stavite u hladnjak na 2h ili preko noći.

Pećnicu uključite na 180 stupnjeva, a tepsije obložite papirom za pečenje.

Tijesto si rasporedite na dva-tri puta, kako vam je lakše. Valjate ga na pobrašnjenoj površini na pola cm debljine i izrezujte krugove s rezačem od 5cm promjera.

Slažite u tepsiju, ne morate ih previše razdvajati. Svakom drugom izbušite rupu u sredini manjim rezačem i pecite ih 10 minuta.

Postupak ponovite sve dok ne potrošite tijesto.

Gornje djelove s rupom lagano pošećerite šećerom u prahu.

Nutellu prebacite u slastičarsku vrećicu pa na svaki donji keksić stavite po otprilike čajnu žličicu nutelle. Ako ćete više stavljati, više će vam i trebati pa si svakako kupite onu Nutellu od 750 g.

Čuvajte u hladnjaku da se stisne Nutella, a onda ih možete i spremiti u posudu s kolačima.

Recept nam donosi Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka. Još recepata potražite na njenom blogu Instagram profilu.

Foto: Ena Kokanović Nagy

Učitati još
Zatvori