Tonkina kužina: Rolada od kokosa i jagoda koja priziva ljeto

Tonkina kužina: Rolada od kokosa i
jagoda koja priziva ljeto

Kokos i jagode – postoji li netko tko ih ne voli? Ako ste ljubitelji kokosa i jagoda, ovo je kombinacija za vas!

Recept za roladu je u nastavku.

Sastojci i postupak:

Sastojci za biskvit:

  • 5 jaja
  • 3 žlice vruće vode
  • 150g šećera
  • 100g brašna
  • 50g kukuruznog škroba (gustina)
  • 2 žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 100g kokosa i 20g za posip   

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.

Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Umutite žumanjke vrućom vodom i šećerom dok ne postanu lagano kremasti. Pomiješajte brašno s kukuruznim škrobom, sodom bikarbonom, soli i 100 g suhog kokosa u jednoj zdjeli te postupno dodajte, uz miksanje, smjesi od žumanjaka. 

Spatulom umiješajte bjelanjke. Na veliki pleh stavite pek papir te smjesu izlijte u njega. Pecite 10-15 minuta.

Dok se biskvit peče, pripremite vlažnu krpu koju pospete s 20g kokosa. Gornju stranu kolača stavite na krpu, uklonite pek papir i zarolajte. Kremu stavljamo tek kad se biskvit ohladio.

Sastojci za punjenje:

  • 250g džema od jagoda
  • 200g krem sira
  • vrhnje za šlag 200 ml
  • 100g šećera u prahu
  • 1 žličica vanilije
  • 250g svježih jagoda (izrezanih na kockice)   

Zagrijat pećnicu na 180. Umutiti vrhnje za šlag u čvrstu kremu. Dodajte krem sir, šećer i ekstrakt vanilije te miksajte dok se ne poveže. 

Ohlađeni biskvit odrolajte. Premažite ga džemom od jagoda. Spatulom stavite kremu, malo kreme ostavite za vrh kolača.

Stavite na cijelu dužinu biskvita isjeckane jagode. Zarolajte. Još malo kreme stavite na vrh. Ukrasite po želji.

Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Tonka Radić Čobanov

Učitati još
Zatvori