Slavonka: Mini orahnjače – hrskave izvana, meke i orašaste iznutra

Slavonka: Mini orahnjače – hrskave
izvana, meke i orašaste iznutra

Hrskave izvana, meke i orašaste iznutra! Ove orahnjače su jednostavne za pripremu, a okus im je bolji u odnosu na klasičnu savijaču jer imate finu hrskavu koricu oko cijelog kolačića.

Obožavam raditi mini verzije klasičnih deserata jer su mi puno slađe, fotogeničnije, a i možete se osjećati kao div dok jedete klasičan desert u mini verziji!

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 10 g suhog kvasca
  • 50 g šećera
  • 60 g otopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • 250 ml tople vode
  • Punjenje
  • 200 g mljevenih oraha
  • 80 g šećera

Za premaz i posip:

  • 50g otopljenog maslaca
  • 3 žlice termostabilnog šećera za dekoraciju

Postupak:

  • U toploj vodi rastopite kvasac i šećer. Ostavite par minuta da se zapjeni.
  • Dodajte smjesu brašnu. Zatim dodajte otopljeni maslac i jaje.
  • Promiješajte pažljivo, a zatim umijesite tijesto. Trebat će vam otprilike 5-10 minuta da biste umijesili glatko tijesto.
  • Pokrijte ga čistom krpom i ostavite na toplom da se diže 1h.
  • Podijelite tijesto na dva djela i svaki dio razvaljajte na duljinu od 25 cm, a širine 10ak cm.
  • Mljevene orahe i šećer promiješajte pa podijelite smjesu na dvije savijače.
  • Savijte svaki dio u roladu pa izrežite na rolice od 2cm.
  • Posložite rolice u posudu za pečenje koja je obložena papirom za pečenje.
  • Premažite ih maslacem, a gore pospite šećer.

Recept nam donosi Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka. Još recepata potražite na njenom blogu Instagram profilu.

Foto: Ena Kokanović Nagy

Učitati još
Zatvori