YumYum Paradise: Linzeri – omiljeni božićni keksići

YumYum Paradise: Linzeri –
omiljeni božićni keksići

Linzeri YumYum Paradise

Linzeri su mi jedni od dražih božićnih keksića, ako ne i najdraži! Vrlo su jednostavni za izradu, a obožavam kako cijeli stan miriše dok su u pećnici!

Postoje brojne varijante recepata za linzere, a ja vam danas donosim svoju, malo zdraviju verziju s pirovim brašnom i smeđim šećerom 🙂

Sastojci:

Za tijesto:

  • 300g pirovog brašna
  • 50g mljevenih badema
  • 70g smeđeg šećera
  • korica limuna
  • 170g omekšalog maslaca
  • 3 žlice bademovog mlijeka

Za ljepljenje i dekoraciju:

  • 100g marmelade po želji (marelica, šipak, kupina…)
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke za tijesto u jednoj posudi. Prvo rukama razmrvite tijesto, a potom ga mijesite dok ne bude glatko. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite ga u hladnjaku na sat vremena.

Tijesto razvaljajte pa izrezujte krugove uz pomoć kalupa (ili čaše), potom unutar svakog drugog kruga izrežite zvjezdicu/srce. Pecite kekse na 180 stupnjeva cca 12-15 minuta.

Kekse koji će ići kao poklopac pospite šećerom u prahu dok su još vrući (kako bi se šećer bolje uhvatio, a i kako biste izbjegli šećer po marmeladi na kraju). Na donje polovice namažite marmeladu i poklopite s keksom kojeg ste posuli šećerom u prahu.

Savjeti:

  • Umjesto mljevenih badema možete koristiti i orahe.
  • U smjesu slobodno dodajte i malo soka limuna (ili naranče), te vanilin šećer ili mahunu vanilije za dodatnu aromu.
  • Umjesto bademovog mlijeka možete koristiti i obično.

Recept nam donosi Bruna Vučak s bloga YumYum Paradise. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Bruna Vučak

Učitati još
Zatvori