Hungry Mile: Slatki crostini idealan su recept za iskoristiti zadnje jagode

Možemo reći kako smo se ove godine pošteno nauživali u jagodama i kroz nekoliko tjedana naučili ih pripremati na niz maštovitih načina. Dodavali smo ih u razne recepte; od smoothie napitaka, preko kolača od samo nekoliko sastojaka pa sve do raskošnih proljetnih torti. Kako su trešnje došle na tržnice, tako su se jagode našle na zalasku svoje sezone, no ipak ih još uvijek možete nabaviti pa za samo finale sezone jagoda predlažem da s njima napravite ove slatke crostine!

Slatki crostini

Sastojci:

1 veliki baquete ili neki drugi kruh po izboru
250 g svježeg sira
med
vanilija
1 košarica jagoda
šećera po želji
listići mente

Priprema:

Jagode operite i izrežite na manje komade, pospite ih sa šećerom i ostavite da puste svoj sok. Svježi sir razradite sa medom i dodajte mu vaniliju, sve povežite u kremu i ostavite na hlađenje.

Kruh izrežite na šnite i grilajte sa svake strane na grill tavi. Možete ga zapeći i u pećnici.

Na grilani kruh prvo stavite kremu od sira, razmažite ju po cijeloj šniti, zatim po njoj rasporedite jagode i ukrasite s mentom.

Po želji crostino polijte s malo meda.

Tekst: Hungry Mile

Foto: Marija Laća

0