Slavonka: Uskršnji muffini od mrkve

Slavonka: Uskršnji muffini od mrkve

Uskrsni period znači i puno vremena provedenog u kuhinji i pripremi slastica koje voli cijela obitelj. Jedan od kolača s kojim ne možete pogriješiti je mirisni, sočan kolač od mrkve s finom kremom. Ovog puta dolazi u obliku slatkih malih muffina koje će obožavati i najmlađi. Ovi uskrsni muffini od mrkve imaju i preslatke dekoracije kojima je teško odoljeti.

Recept:

Za 12 muffina

  • 200g brašna
  • 170g šećera
  • pola vrećice praška za pecivo
  • dva prstohvata sode bikarbone
  • 1 vrećica korice naranče
  • 1 žličica cimeta
  • 2 jaja
  • 150ml ulja
  • 300g mrkve naribane na sitno

Krema 

  • 200g krem sira
  • 200g zaslađenog vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera

Dekor:

  •  fondant bijeli
  • prehrambene boje: žuta i crvena

Postupak:

Pećnicu uključite na 180 stupnjeva i pustite da se grije.

U posudi promiješajte sve suhe sastojke – brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, koricu naranče te žličicu cimeta.

Dodajte zatim jaja, ulje i ribanu mrkvu i dobro izradite mikserom da se sjedini.

Kalup za muffine obložite papirićima za muffine.

Svaki muffin punite do vrha papirića.

Pecite 20-25 minuta.

Pustite da se prohlade prije dekoriranja.

Za kremu, vrhnje, šećer i sir izradite u čvrstu smjesu pa prebacite u slastičarsku vrećicu sa željenim nastavkom.

Za mrkvice od fondana, žutom i crvenom bojom obojite fondan u svjetlo narančastu boju. 

Uzmite kuglicu veličine grozda pa ju oblikujte u stožac, a onda zagladite da izgleda kao mrkvica. Sve možete prstima.

Na gornjoj strani mrkvice nožićem napravite linije kao što mrkva ima.

Muffin ukrasite prvo kremom, a onda gore položite mrkvicu.

Recept nam donosi Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka. Još recepata potražite na njenom blogu Instagram profilu.

Foto: Ena Kokanović Nagy

Učitati još
Zatvori